hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de konut satışları Haziran'da beklenenin üzerinde düştü

    ABDde konut satışları Haziranda beklenenin üzerinde düştü
    expand

    ABD’de konut satışlarında beklenenin çok üzerinde bir düşüş görüldü. İpotek oranlarındaki artışın ve alıcı duyarlılığındaki azalışın göstergesi olan aylık veri geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 20 düşerken yetkililerse düşüşün devam edeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (National Association of Realtors - NAR) tarafından yapılan açıklamada, mevcut evleri satın almak için imzalanan sözleşmelerin Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 azaldığı belirtildi.

    Bekleyen konut satışları, Haziran ayında Mayıs ayına göre yüzde 8,6 oranında düştü. Dow Jones’un anketine katılan ekonomistlerin, yüzde 1′lik bir düşüş öngörmüştü.

    Söz konusu veride en son rakam geçen ay yüzde 0,4’lük bir azalmaya işaret ediyordu.

    Genel ekonomideki yüksek oranlar ve enflasyonun, alıcı duyarlılığını sert bir şekilde etkilediğini gösteren veri sonrası kuruluş, son tahminlerinde bu yıl için toplam satışların yüzde 13 düşeceğini öngörürken satışların 2023′ün başlarında artmaya başlamasını bekliyor.

    NAR başekonomisti Lawrence Yun, “İpotek oranlarının Temmuz ayında döngüsel bir yüksek seviyeye ulaşabileceğine veya çok yakın olabileceğine dair göstergeler var. Eğer öyleyse, bekleyen sözleşmeler de istikrar kazanmaya başlamalıdır.” değerlendirmesini yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow