hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs: Avrupa'nın durumu korkunç, iç ticaret yapan ABD şirketleri kârlı çıkacak

    Goldman Sachs: Avrupanın durumu korkunç, iç ticaret yapan ABD şirketleri kârlı çıkacak
    expand
    KAYNAKBloomberg

    ABD şirketleri, zarardan kaçınmak için yurt içi satışlara odaklandı. Goldman Sachs da hazırladığı raporunda ABD ekonomisinin Avrupa’ya göre daha güvenli olduğunu belirtti. Ünlü yatırım bankası Avrupa’nın durumunu “korkunç” olarak niteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman Sachs’a göre, işlerinin çoğunu kendi ülkelerinde yapan ABD firmaları, durgunluğun neredeyse garanti olduğu Avrupa'ya ticaret yapan firmalardan daha iyi durumda olacak.

    David Kostin liderliğindeki bir Goldman ekibi, ABD'nin büyümesi “belirsiz” olsa da, Avrupa'daki ekonomik durumun korkunç olduğunu söyledi.

    Yatırım bankasının raporunda, “Yatırımcıların ABD hisse senedi piyasasıyla ilgili endişelerine rağmen, resesyonla boğuşan Avrupa piyasalarından daha fazla mutlak ve risk ayarlı getiri potansiyeli sunduğuna inanıyoruz” diyen ekonomistler, “Ekonomik daralmadan endişe duyan yatırımcılar, vadeli işlemler veya bireysel hisse senetleri yoluyla temettülere sahip olmalıdır. Temettüler, yatırımcılara öz sermaye değerleme riskine maruz kalmayı en aza indirirken S&P 500 temel büyümesine maruz kalma imkanı sunuyor.” diye yazdı.

    Goldman'ın ABD riskine yönelik tercihi, gaz krizinin, yükselen enflasyonun ve sıkılaşan merkez bankası politikasının ortasında Avrupa'da iş dünyası için özellikle zor bir yıl olduğu ortaya çıkan bu dönemde geldi. Dolar bazında, Stoxx Europe 600, bu yıl S&P 500'ün gerisinde kaldı ve %100 yurt içi satışları olan ABD'li firmalardan oluşan bir Goldman sepeti, Avrupa'ya yüksek satış yapanları takip edenlerden daha iyi performans gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kostin ve ekibi, Fed'in sıkılaşmasının ABD ekonomik büyümesinde yavaşlamaya yol açacağını varsayarak, S&P 500'ün 2022'yi 4.300 puan ve en son Cuma günkü kapanışından yüzde 5,7 daha yüksek olarak bitirmesini bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow