hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs Çin borsasında ralli bekliyor

    Goldman Sachs Çin borsasında ralli bekliyor
    expand

    Goldman Sachs stratejistleri sıfır Covid politikası kaldırıldığında hisse senetlerinin yüzde 20 yükselebileceğini söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Çin ekonomisinin tamamen yeniden açılmasının ülkenin hisse senedi piyasası için yüzde 20'lik bir kazanç anlamına geleceğini tahmin ediyor. Hafta sonu yayınlanan ve medya tarafından alıntılanan bir notta, bankanın ekonomistleri Çin hükümetinin 2023'ün ikinci çeyreğinde Covid kurallarını gevşetmeye başlamasını beklediklerini söylüyorlar.

    Raporda, Pekin'in sıfır Covid politikasını gevşetmeye hazırlanmaya başladığına dair işaretler arasında, uçuşlardaki artış ve CanSino Biologics tarafından geliştirilen solunabilir bir aşının giderek daha fazla benimsenmesi yer aldı.

    Goldman analistleri, Covid kısıtlamalarının kaldırılmasının "piyasa için en görünür, uzun zamandır beklenen ve güçlü yukarı yönlü katalizörlerden biri" olabileceğini belirtti ve hisse senedi piyasalarının genellikle uluslararası yeniden açılmadan ziyade yerel politika gevşemesine daha olumlu tepki verdiğini ekledi.

    Rapor, Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin 2015'ten bu yana en iyi haftalık kazancını yakalamasıyla Çin'de geçen haftaki borsa yükselişini takip etti. Pazartesi günü, endeks geçen haftaki yüzde 9'luk yükselişini genişletti. Anakara hisseleri için gösterge olan CSI 300 Endeksi de Pazartesi günü yüzde 0,4 daha düşük işlem görmesine rağmen Cuma günü yüzde 6'dan fazla yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda, “Hong Kong resmi verilerine göre yaşlı aşılama oranları düşük kaldığından ve aşılanmamış olanlar arasında vaka ölüm oranları yüksek göründüğünden, fiili yeniden açılmaya hala aylar var” denildi.

    Borsa rallisi, Pekin'in sıkı Covid politikasını yakında gevşetebileceği yönündeki spekülasyonlardan kaynaklandı. Çinli sağlık yetkilileri, hükümetin Covid'e karşı sıfır tolerans politikasına bağlı kalma tutumunu yineledikten sonra bile kazanımlar devam etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow