hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs'tan Japonya tahmini

    Goldman Sachstan Japonya tahmini
    expand

    Goldman Sachs, Japonya Merkez Bankası’nın sıkılaşmaya başlayabileceğini söyledi, ancak diğerleri aynı fikirde değil

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goldman Sachs ekonomistleri, Japonya Merkez Bankası’nın Japon devlet tahvili piyasası işleyişini iyileştirme ihtiyacına yaptığı vurgunun, “negatif faiz oranı politikasını terk etme olasılığının arttığını” gösterdiğini söyledi. Nomura’daki ekonomistler ise buna karşı çıktı ve verim eğrisi kontrol bandını değiştirme hareketinin BOJ’un para politikası yönünde bir değişiklik anlamına gelmediğini söyledi.

    Japonya baş ekonomisti Naohiko Baba liderliğindeki Salı günü bir notta firma, “BoJ’un JGB piyasasının işleyişini iyileştirme ihtiyacına daha fazla vurgu yapması, bize negatif faiz oranı politikasını terk etme olasılığının arttığını gösteriyor” dedi.

    BOJ’un parasal toplantısı, 2016′dan beri sürdürdüğü mevcut ultra düşük faiz oranı olan yüzde -0,1′de herhangi bir değişiklik olmadan sona erdi.

    Goldman ekonomistleri, bu negatif faiz oranı politikasının kaldırılmasının ”özellikle fizibilite açısından arzu edilen bir sonraki adım olarak görülebileceğini” belirterek, mevcut duruşun finansal kurumlara yük getirdiğini de sözlerine ekledi.

    BOJ açıklamasının ardından, Japonya’da işlem gören bankaların hisseleri, önceki seansta bir gün daha kayıplar gören daha geniş endeksin eğilimini kırarak üst üste iki seans yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NOMURA VE OXFORD: 2023'TE SABİT KALACAK

    Nomura analisti Kyohei Morita, JGB getirileri için yüzde 0 hedefinin her iki tarafında 25 baz puanlık getiri eğrisi kontrol politikasının ilk ayarının, bunların sabit iş yatırımı veya “temel unsurlar” üzerindeki etkilerine dayandığını vurguladı.

    Morita, “Buna karşılık, yaklaşık ±0,5 puanlık yeni dalgalanma aralığı, temel unsurlar dışındaki hususlara, yani YCC politikasının yan etkilerine dayanıyor” dedi.

    Morita, firmanın Japonya Merkez Bankası’nın politika faizinin 2023’te değişmeden kalmasını beklediğini söyledi.

    Oxford Economics de, BOJ’un hamlesinin şahin bir eksene işaret etme olasılığının düşük olduğu konusunda hemfikir.

    UBS: NORMALLEŞME BAŞLANGICI OLABİLİR

    UBS’deki ekonomistler, Kuroda’nın son hamlesini, Kuroda’nın görev süresinin Nisan ayında sona ermesinin ardından bir vardiyaya yol açması için yeni merkez bankası başkanına bir “hediye” olarak nitelendirdi.

    UBS Global Research Japan ekonomisti Masamichi Adachi bir notta, “Bugünkü şaşırtıcı kararın, daha meşru politika normalleşmesini başlatma şansı yakalayabilecek yeni liderler için bir hediye olarak görülebileceğine inanıyoruz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow