hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haber bile verilmeden kovuldular! Twitter'da ikinci işten çıkarma dalgası sözleşmeli çalışanları vurdu

    Haber bile verilmeden kovuldular Twitterda ikinci işten çıkarma dalgası sözleşmeli çalışanları vurdu
    expand

    Elon Musk'ın satın almasından sonra ani gelişmelerin eksik olmadığı Twitter'da bu kez sözleşmeli çalışanlarla yollar ayrıldı. Twitter'a dışarıdan hizmet veren çok sayıda personelin anlaşması ne kendilerine ne de onlarla birlikte çalışan tam zamanlı çalışanlara herhangi bir önceden bildirimde bulunmadan feshetti. Şirketin yakın zamanda tüm iç iletişim ekibini feshettiği belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter’daki 5.500 yükleniciden 4.400′ünün işten çıkarıldığı bildirildi. Çalışanlar meslektaşlarının işten çıkarılacağına dair hiçbir bildirim almadıklarını söyledi.

    CNBC'de yer alan habere göre, işten çıkarılanlar doğrudan Twitter çalışanı olmayıp taşeron olarak iş ve hizmet üreten personelin yüzde 80'ine karşılık geliyor.

    Haberde Twitter’ın sözleşmeli çalışanlarından bazılarının, diğer yerlerin yanı sıra Hindistan’da denizaşırı ülkelerde yaşadığı aktarıldı. Twitter adına konuşma yetkileri olmadığı için isimlerini vermek istemeyen tam zamanlı çalışanlar, iş birliği yaptıkları kişilerle bağlantıları kesilmeden önce kendilerine bir tebligat yapılmadığını söyledi.

    Bu çalışanlara göre Twitter, tüm iç iletişim ekibini görevden aldı.

    Bu son işten çıkarma dalgası, Elon Musk’ın 28 Ekim’de şirketi satın almasının ardından çalışanlarının yaklaşık yarısını işten çıkaran sosyal medya platformundaki son küçülme dalgasını işaret edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musk ve Twitter, bir yorum talebine hemen yanıt vermedi.

    Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey , sosyal medya şirketinin işten çıkarmaları gerçekleştirmesinden bir gün sonra şirketi ”çok hızlı” büyüttüğü için geçen hafta özür dilemişti.

    Musk, 4 Kasım’daki bir tweet’te işten çıkarmalara değindi ve “Twitter’ın yürürlükteki azaltımıyla ilgili olarak, şirket günde 4 milyon doların üzerinde kayıp yaşarken ne yazık ki başka seçenek yok. Ayrılan herkese 3 aylık kıdem tazminatı teklif edildi, bu yasal olarak gerekli olanın yüzde 50 fazlası.” söyleriyle kendisini savundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow