IMF: Çin’deki gayrimenkul krizi henüz bitmedi

IMF’nin Asya Pasifik Departmanından sorumlu müdür yardımcısı Thomas Helbling, “Çin’deki yetkililerin son politika önlemleri memnuniyetle karşılanıyor, ancak bizim görüşümüze göre emlak krizini sona erdirmek için ek adımlara ihtiyaç duyulacak” diyerek ülkede gayrimenkul krizi henüz bitmediğini söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Çin’in gayrimenkul sorunlarını çözmek için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.
Emlak piyasası, Çin’in büyümesinin yaklaşık dörtte birine katkıda bulunuyor ve özellikle Pekin’in 2020′de müteahhitlerin borca olan yüksek bağımlılığını engellemesinden bu yana büyümeyi engelliyor.
Çinli yetkililer son birkaç aydır sektöre yönelik finansman kısıtlamalarını hafifletmeye başladı.
IMF’nin Asya Pasifik Departmanından sorumlu müdür yardımcısı Thomas Helbling, “Yetkililerin son politika önlemleri memnuniyetle karşılanıyor, ancak bizim görüşümüze göre emlak krizini sona erdirmek için ek adımlara ihtiyaç duyulacak” dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
A101 Aktüel Ürünler Kataloğu 10-16 Mayıs 2025: Bu Hafta Hangi Fırsatlar Var?
Bill Gates: Zengin ölmeyeceğim! 108 milyar dolarlık servetin akıbeti belli oldu...
ASGARİ ÜCRETE ZAM HABERLERİ: Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?
Bitcoin için dudak uçuklatan tahmin! O tarihi işaret etti…
Emlak sektörüne dijital güç! Kira sözleşmeleri için yeni dönem...