hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz çip üreticisi Londra borsası yerine ABD'yi seçti

    İngiliz çip üreticisi Londra borsası yerine ABDyi seçti
    expand

    Japon SoftBank'ın sahibi olduğu İngiliz çip teknolojisi şirketi Arm Ltd, bu yıl yalnızca ABD'ye özel bir listelemeye devam edeceğini söyleyerek, İngiliz hükümetinin teknoloji deviyle ilgili Londra borsasına dönme umutlarını boşa çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arm, bu yıl yalnızca ABD’de listelenmek istediğini duyurdu. Açıklama FTSE 100′ün en büyük şirketlerinden biri olan CRH’nin birincil borsa listelemesini New York’a taşımayı planladığını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi.

    Arm CEO’su Rene Haas, "İngiliz Hükümeti ve Mali Yürütme Otoritesi ile birkaç aydan uzun süren görüşmelerin ardından, SoftBank ve Arm, 2023′te Arm’ın yalnızca ABD’de listelenmesinin şirket ve paydaşları için ileriye dönük en iyi yol olduğuna karar verdiler." dedi.

    SoftBank, bir CNBC yorum talebine hemen yanıt vermedi.

    Bildirildiğine göre Arm, daha sonraki bir tarihte Londra’da bir sonraki halka arzı değerlendirebileceğini söyleyerek gelecekte Londra’da listelenme olasılığını tamamen dışlamadı. Daha fazla ayrıntı vermedi.

    Karar, İngiliz hükümetinin çip tasarımcısını Birleşik Krallık başkentindeki hisselerini listelemeye ikna etmeye yönelik yoğun lobi çabalarına rağmen alındı. Dünya çapında 6.000 ve Birleşik Krallık’ta yerleşik 3.000 çalışanıyla Cambridge merkezli Arm, İngiliz teknoloji endüstrisinin tacındaki mücevher olarak kabul ediliyor .

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket, mikroçip tasarımlarını dünyanın en büyük tüketici teknolojisi üreticilerinden bazılarına lisanslayan yarı iletken pazarında önemli bir güçtür. Apple iPhone da dahil olmak üzere dünyadaki akıllı telefonların yaklaşık %95′i Arm tabanlı işlemciler içerir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow