hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz düzenleyiciler Microsoft'un Activision'u satın almasını engelledi

    İngiliz düzenleyiciler Microsoftun Activisionu satın almasını engelledi
    expand

    İngiltere'deki bir rekabet düzenleyicisi, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını, anlaşmanın bulut oyunlarındaki rekabeti sınırlayacağı endişesiyle reddetti. Kurum, anlaşmanın hızla büyüyen bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği ve önümüzdeki yıllarda Birleşik Krallık oyuncuları için daha az yeniliğe ve daha az seçeneğe yol açacağı endişesiyle satın almayı engellediğini söyledi. bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz düzenleyiciler, Microsoft'un video oyun üreticisi Activision Blizzard'ı satın almak için 69 milyar dolarlık anlaşmasını bulut oyun pazarındaki rekabeti bastıracağı endişesiyle engelledi.

    Rekabet ve Piyasalar Kurumu nihai raporunda, anlaşmanın yol açacağı önemli rekabet kaybına karşı "tek etkili çarenin" "Birleşmeyi yasaklamak" olduğunu açıkladı.

    Tamamen nakit olan anlaşma, teknoloji endüstrisi tarihindeki en büyük anlaşma olacaktı. Ancak rakip Sony'nin sert muhalefetiyle karşı karşıya olan satın alım, ayrıca Microsoft'a Call of Duty gibi popüler oyun serilerinin kontrolünü vereceği korkusuyla ABD ve Avrupa'daki düzenleyiciler tarafından inceleniyordu.

    Microsoft pes etmeyeyeceğinin sinyalini verirken, başkan Brad Smith yaptığı açıklamada, "Bu satın alma konusunda tamamen kararlıyız ve temyize gideceğiz" dedi. İngiltere gözlemcisinin kararının "rekabet endişelerini gidermek için pragmatik bir yolu reddettiğini ve Birleşik Krallık'ta teknoloji inovasyonunu ve yatırımı caydırdığını" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Smith, "Uzun müzakerelerden sonra, bu kararın bu pazara ve ilgili bulut teknolojisinin gerçekte çalışma şekline ilişkin kusurlu bir anlayışı yansıttığını görmek bizi özellikle hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

    Activision ayrıca, "temyizde bunu tersine çevirmek için Microsoft ile agresif bir şekilde çalışacağını" söyleyerek karşılık verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow