hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere Merkez Bankası'nın 2025'e kadar faiz oranlarını düşürmesi olası değil

    İngiltere Merkez Bankasının 2025e kadar faiz oranlarını düşürmesi olası değil
    expand

    Yeni tahminlere göre, İngiltere Merkez Bankası 2025'e kadar faiz oranlarını düşürmeyecek. Oxford Economics politika yapıcıların muhtemelen "ihtiyatlı davranacağını" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oxford Economics'in Birleşik Krallık baş ekonomisti Andrew Goodwin, daha önce Bankanın gelecek yılın Mayıs ayından itibaren faiz oranlarını düşürmeye başlamasını beklediğini, ancak şimdi bunun bir sonraki yıla erteleneceğine inandığını söyledi.

    Goodwin, "Para Politikası Kurulu (MPC), potansiyel arz konusunda nispeten karamsar bir görüşe sahip ve sıkı bir işgücü piyasasının enflasyonist etkileri konusunda özellikle temkinli." dedi.

    Oxford Economics adına konuşan yetkili, "gelecek yıl içinde işsizlikte ılımlı bir artış" öngörürken, grup "çok fazla atıl kapasitenin ortaya çıkmasının pek olası olmadığını" söyledi.

     

    Araştırma kuruluşunun tahmini, inatla yüksek enflasyonla mücadele eden Banka'nın bu ayın sonlarında üst üste 13. kez faiz oranlarını artıracağı beklentileri arasında geliyor. Faiz oranları şu anda neredeyse 15 yılın en yüksek seviyesinde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow