hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zuckerberg, Musk'ın Twitter'ına rakip oluyor

    Zuckerberg, Muskın Twitterına rakip oluyor
    expand

    Meta, Instagram tabanlı yeni bir uygulama ile Twitter'a rakip olacak bir platform geliştiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook ana şirketi Meta Platforms, sosyal medya şirketi Twitter ile rekabet etmek için Instagram üzerinden başlatmayı planladığı bağımsız bir uygulamayı açıkladı.

    Wall Street Journal ve The Verge tarafından hazırlanan raporlara göre, uygulama, Meta'nın Twitter'a yanıtı olarak adlandırdığı Baş Ürün Sorumlusu Chris Cox tarafından şirket çapında yapılan bir toplantıda gösterildi.

    Uygulama Instagram tabanlı olacak ve merkezi olmayan sosyal medya protokolü ActivityPub ile entegre olacak. Bu, yeni uygulamanın kullanıcılarının hesaplarını ve takipçilerini yanlarında Mastodon dahil ActivityPub'ı destekleyen diğer uygulamalara götürmelerine olanak sağlayabilir.

    Toplantıyı izleyen The Verge tarafından aktarıldığı üzere Cox, "Akıllıca yönetilen bir platforma sahip olmakla ilgilenen, dağıtım için güvenebileceklerine ve itimat edebileceklerine inandıkları yaratıcılardan ve tanınmış kişilerden duyduk" dedi. ve yaklaşan uygulamanın arayüzünün bazı ekran görüntülerine sahipti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cox, şirketin uygulamayla ilgili hedefinin "güvenlik, kullanım kolaylığı, güvenilirlik" ve içerik oluşturucuların "kitlelerini oluşturmak ve büyütmek için istikrarlı bir yere" sahip olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

    Meta'nın, DJ Slime dahil olmak üzere uygulamayı kullanmaya kendini adamış ünlülere zaten sahip olduğunu ve Oprah Winfrey ve Dalai Lama da dahil olmak üzere başkalarıyla görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow