hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'de bir şehir daha iflas etti

    İngilterede bir şehir daha iflas etti
    expand

    Efsanevi Robin Hood'a ev sahipliği yapan ve ikonik tasarımcı Sir Paul Smith'in doğum yeri olan İngiltere'nin Nottingham şehri, Çarşamba günü fiilen iflas ettiğini ilan etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nottingham Belediye Meclisi büyük bir bütçe açığı bulunduğunu ve 2023-24 mali yılı hesaplarını dengeleyemediğini duyurdu. Yetkili makam, 114. maddeye ilişkin bir bildirim yayımladı; bu, hassas gruplara yönelik fonlar ile sosyal bakım ve atık toplama gibi yasal hizmetler haricindeki tüm yeni harcamaların durdurulacağı anlamına geliyor.

    Nottingham'ın bu yıl bütçesinde 23 milyon pound (29,1 milyon dolar) fazla harcama yapacağı bildiriliyor. Belediye meclisi, son zamanlarda çocuklara ve yetişkinlere yönelik sosyal bakım taleplerindeki artışın, artan evsizliklerin ve ısrarla yüksek enflasyonun bütçe üzerinde ilave baskı yarattığını söyledi.

    Ancak otoritenin, vergi mükelleflerine yaklaşık 38 milyon pound'a mal olan, belediye tarafından işletilen Robin Hood enerji planının 2020'de çökmesi gibi önceki yıllardan biriken mali sorunlarla da uğraşması gerekiyor.

    Konsey lideri David Mellen BBC'ye şehrin "faturalarımızı ödemeye devam edeceği" konusunda ısrar etti. Kendisi daha önce şehrin mali sıkıntılarını, merkezi hükümetten gelen ve son on yılda yıllık 100 milyon pound civarında olduğu tahmin edilen finansmanın yıldan yıla azalmasına bağlamıştı. Perşembe günü yaptığı açıklamada Mellen, devlet desteğinin eksikliğinin ülke çapında bir sorun olduğu konusunda uyardı ve daha fazla şehrin iflas edebileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow