hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail-Hamas çatışması sürüyor: Krizin küresel ekonomiye olası maliyeti dudak uçuklattı

    İsrail-Hamas çatışması sürüyor: Krizin küresel ekonomiye olası maliyeti dudak uçuklattı
    expand

    Uluslararası bir denetim ve danışmanlık hizmetleri firması Ernst & Young "İsrail-Hamas çatışması küresel ekonomiye 2 trilyon dolara mal olabilir" dedi. Şirketin baş ekonomisti, düşmanlıkların artması durumunda "ciddi" sonuçlar olacağı konusunda uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ernst & Young'da üst düzey bir ekonomist Hamas ile İsrail arasındaki çatışmanın tırmanması halinde küresel ekonominin büyük bir darbe almaya mahkum olabileceğini bildirdi

    New York Times (NYT) haberine göre, Ernst & Young'ın küresel strateji danışmanlık kolu EY-Parthenon'un baş ekonomisti Gregory Daco, "en kötü senaryoda" Ortadoğu'daki askeri harekatın genişlemesinin dünya ekonomisi için "ciddi" sonuçlara yol açacağını söyledi. Daco, Orta derecede bir durgunluk, hisse senedi fiyatlarında düşüş ve 2 trilyon dolarlık kayıp gibi sonuçlar öngördüğünü belirtti.

    PETROL 150 DOLAR OLURSA

    Daco, petrol fiyatlarının mevcut 85 dolardan varil başına 150 dolara yükselmesinin muhtemel olduğunu tahmin etti.

    Geçen ay Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), İsrail ile Hamas arasında artan çatışmanın bir sonucu olarak dünyanın iki ticaret bloğuna bölünmesi durumunda küresel GSYİH'nın uzun vadede yüzde 5 düşebileceği konusunda uyardı. DTÖ ayrıca, derinleşen imalat yavaşlamasına işaret ederek, küresel ticaret büyümesine ilişkin 2023 tahminini daha önce tahmin edilen yüzde 1,7'den yüzde 0,8'e düşürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow