hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2023 yılında en düşük işsizlik maaşı, taban tavan ne kadar? İşsizlik maaşı hesaplama!

    İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023 yılında en düşük işsizlik maaşı, taban tavan ne kadar İşsizlik maaşı hesaplama
    expand

    Yeni yıla kısa bir süre kala güncel işsizlik maaşı ücretleri merak ediliyor. Sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları şartıyla işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda işsizlik maaşı ödeniyor. Peki ama yeni İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşsizlik maaşı 2023 yılında ne kadar olacak? sorusu gündemde... İşsizlik maaşı sigortalın son dört aylık prime esas kazancı dikkate alınarak hesaplanır. İşsizlik maaşının ne kadar olacağına dair netlik asgari ücretin belli olmasıyla sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre asgari ücret 8.500 lira oldu. Zamla birlikte birçok alanda ücretlerde değişiklik meydana geldi. 

    İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

    İşsizlik maaşı, çalışanlara asgari ücretin yüzde 40'ı, en fazla yüzde 80'i kadar ödeniyor. Sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir. 

    Çalışanın ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı kadar işsizlik Maaşı ödeniyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. Asgari ücrete yüzde 54,66 zam oldu ve en düşük işsizlik maaşı 3048,9 lira, en yüksek de 7885,4 lira olarak ödenecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow