hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsviçreli UBS bankacılık krizinde en çok kazanan oldu

    İsviçreli UBS bankacılık krizinde en çok kazanan oldu
    expand

    Bankacılık krizinin Avrupa ayağında batık Credit Suisse'i satın alan UBS, 35 milyar dolar kazançla bankacılık kargaşasından en büyük kazanan olarak çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mart ayında Credit Suisse'i devralan İsviçre bankası UBS, bu yıl banka hisselerini sallayan kargaşadan bugüne kadarki en büyük kazanan olarak öne çıktı.

    UBS, ABD'li borç verenler JPMorgan Chase (JPM), First Citizens ve Hong Kong'lu HSBC'ye katılarak Silicon Valley Bank (SCB) ve First Republic Bank'ın da batmasıyla başlayan kargaşanın kazanan tarafında yer aldı.

    First Citizens, SVB varlıklarını satın alarak 9,5 milyar dolarlık bir başlangıç ​​kazancı elde etti. JPMorgan, First Republic anlaşmasının kapanışında bir kereye mahsus olmak üzere 2,6 milyar dolarlık vergi sonrası kazanç kaydetti. HSBC, SVB'nin İngiltere kolunu devralarak 1,5 milyar dolarlık geçici bir kazanç elde etti.

    Şirket, Credit Suisse anlaşmasından 34,8 milyar dolar kazanç elde edeceğini duyurdu. Bu, UBS'nin Credit Suisse için ödediği tutar ile piyasadaki varlıklarının değeri arasındaki değer farkı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Credit Suisse, büyük miktarda mevduat çıkışı yaşadıktan ve hisse fiyatının rekor seviyelere düştüğünü gördükten sonra İsviçreli yetkililer tarafından kapanmaya zorlandı. UBS, düzenleyicinin aracılık ettiği bir anlaşmayla Credit Suisse'i satın aldı, rakibi için yaklaşık 3 milyar dolarlık hisse ödedi ve devletten çok sayıda zarar garantisi aldı. Anlaşma ayrıca Credit Suisse tahvillerindeki 17 milyar doları da yok etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow