hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya Merkez Bankası Başkanından parasal gevşeme açıklaması

    Japonya Merkez Bankası Başkanından parasal gevşeme açıklaması
    expand

    Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, yakın vadede gevşek para politikasından çıkma ihtimalini reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda Pazartesi günü aşırı gevşek para politikasından kısa vadede çıkış olasılığını bir kenara bıraktı.

    Kuroda, BOJ’un geçen hafta ödenek bandını getiri hedefi etrafında genişletme kararının, devasa teşvik programını geri çekmeye yönelik bir ilk adımdan ziyade aşırı gevşek politikasının etkisini artırmayı amaçladığını söyledi.

    Kuroda, Keidanren iş lobisi toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu kesinlikle bir çıkışa doğru bir adım değil. Banka, getiri eğrisi kontrolü altında parasal genişlemeye devam ederek, ücret artışları eşliğinde fiyat hedefine sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşmayı hedefleyecek.” dedi.

    BOJ, bandı 10 yıllık getiri hedefi civarında sürpriz bir şekilde genişleterek geçen hafta piyasaları şok etmişti. Kuroda, uzun vadeli oranların daha fazla yükselmesine izin veren hamleyi, tam teşekküllü bir politika normalleşmesinin başlangıcı olmaktan ziyade uzun süreli teşviklerin bazı maliyetlerini hafifletmeyi amaçlıyor olarak tanımlamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow