Japonya Merkez Bankası Başkanından parasal gevşeme açıklaması

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, yakın vadede gevşek para politikasından çıkma ihtimalini reddetti.
Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda Pazartesi günü aşırı gevşek para politikasından kısa vadede çıkış olasılığını bir kenara bıraktı.
Kuroda, BOJ’un geçen hafta ödenek bandını getiri hedefi etrafında genişletme kararının, devasa teşvik programını geri çekmeye yönelik bir ilk adımdan ziyade aşırı gevşek politikasının etkisini artırmayı amaçladığını söyledi.
Kuroda, Keidanren iş lobisi toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu kesinlikle bir çıkışa doğru bir adım değil. Banka, getiri eğrisi kontrolü altında parasal genişlemeye devam ederek, ücret artışları eşliğinde fiyat hedefine sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşmayı hedefleyecek.” dedi.
BOJ, bandı 10 yıllık getiri hedefi civarında sürpriz bir şekilde genişleterek geçen hafta piyasaları şok etmişti. Kuroda, uzun vadeli oranların daha fazla yükselmesine izin veren hamleyi, tam teşekküllü bir politika normalleşmesinin başlangıcı olmaktan ziyade uzun süreli teşviklerin bazı maliyetlerini hafifletmeyi amaçlıyor olarak tanımlamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Merkez Bankası faiz kararı sonrası 750 bin TL’nin 1 aylık getirisi ne oldu?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Kimler 5 Yıl daha erken emekli olabilir? SGK’nın az bilinen fırsatları!
Kamu işçilerine zam pazarlığı devam ediyor: İkinci teklif yolda
Haftalar sonra bir ilk! Altın fiyatlarında rüzgarın yönü değişti
Tarihin en büyük veri ihlali! 16 milyardan fazla bilgi ele geçirildi