hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan CEO’sundan ‘siyaset’ çıkışı! Bir sonraki hedefi…

    JPMorgan CEO’sundan ‘siyaset’ çıkışı Bir sonraki hedefi…
    expand

    Jamie Dimon, JPMorgan Chase'ten sonra siyaseti düşündüğünü söyledi. Şangay'daki yıllık Küresel Çin Zirvesi'nde ve yakın zamanda emekli olmaya niyeti olmadığını ifade eden 67 yaşındaki Dimon, bu adımın ne zaman geleceğini ise belirtmedi. Dimon daha sonra personel ve müşterilerle tanışmak için Tayvan'ı ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JPMorgan Chase Başkanı ve CEO'su Jamie Dimon, mevcut görevinden ayrıldıktan sonra siyasete girmeyi düşündüğünü söyledi.

    Bir Bloomberg Televizyonunda kamu görevini hiç düşünüp düşünmediği sorusuna yanıt olarak, "Ülkemi seviyorum ve belki bir gün ülkeme şu veya bu sıfatla hizmet edeceğim" dedi.

    HEMEN DESTEK BULDU

    67 yaşındaki güçlü CEO’nun çıkışı hemen aktivist hedge fon yöneticisi Bill Ackman tarafından selamlandı.

    Ackman uzun bir tweet'te Dimon'un cumhurbaşkanlığına aday olması gerektiğini söyledi ve hem Başkan Joe Biden'ı hem de eski Başkan Donald Trump’ı yenebileceğini ekledi.

    Ackman, ABD başkanının kısaltmasını kullanarak, "Jamie için JPM CEO'sundan daha iyi tek bir iş var, o da POTUS" dedi.

    Dimon, JPMorgan'ın başına geçti2006'dan berive ABD'deki en uzun süre hizmet veren banka CEO'larından biri ve çıkan haberlere göre JPMorgan'ın yatırımcı gününde bankada üç buçuk yıl daha kalmayı planladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Biden’ın ise ise 2024’te süresi doluyor.

    Dimon, "Değişmeyeceğim, golf oynamayacağım, ülkemi, şirketimi, ailemi seviyorum. Bunu sonsuza kadar yapamam, bunu biliyorum ama yoğunluğum aynı. Bu tür bir yoğunluğum olmadığında gitmeliyim." diye konuştu.

    KRİTİK TEMASLAR SÜRECEK Mİ?

    Dimon, Çin’in ardından Tayvan'ı ziyaret etti. Kaynaklar, Asya turunun bir parçası olarak Dimon'un Tayvan gezisinin ardından Güney Kore'yi de ziyaret edeceğini söyledi.

    Dimon'un kamuoyu tarafından bilinen en son Taipei ziyareti, 2014 yılında dönemin başkanı Ma Ying-jeou ile görüştüğü zamandı. Ancak ofisinin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Başkan Tsai Ing-wen'in Dimon ile görüşme planı yoktu.

    Adanın Mali Denetleme Komisyonundan bir yetkili, Dimon ile bir görüşme planı olmadığını söyledi.

    Son yıllarda bankanın Çin'deki varlığını artıran Dimon, bu hafta bankanın ticari merkeze yatırımı teşvik etmesini bekleyen Şangay Komünist Partisi sekreteri Chen Jining ile bir araya geldi.

    JPMorgan'ın kurumsal ve yatırım bankacılığı ve ticari bankacılık hizmetleri sağladığı ve kamu emeklilik varlıklarını yönettiği Tayvan'da 500'den fazla çalışanı bulunmakta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow