hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan CEO'sundan 'uzaktan çalışma' açıklaması

    JPMorgan CEOsundan uzaktan çalışma açıklaması
    expand

    JPMorgn CEO'su Jamie Dimon, işçilerin ofise dönmeme tehditlerini anladığını ancak "bunu başka yerde yapamayacaklarını" söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, bir süredir çalışanları ofise dönmeye ikna etmeye çabalıyor. Bu ayın başlarında, JPMorgan üst düzey liderleri hibrit çalışanlardan haftada en az üç gün gelmeye devam etmelerini ve genel müdürlerden tam zamanlı olarak gelmeye başlamalarını istedi.

    Fortune'un incelediği notta , gerektiğinde genel merkeze gelmemenin "düzeltici eylemi de içerebilecek uygun performans yönetimi adımları" ile sonuçlanacağı söylendi.

    Ancak yöneticiler de dahil olmak üzere birçok JPMorgan çalışanı bunu pek hoş karşılamadı.

    Bir çalışan, "Ekibimdeki çoğu insan ve hatta çevremdeki diğer ekipler ofisten oldukça uzakta yaşıyor. Daha sık trafikte sıkışıp kalmak ve benzine daha fazla para ödemek benim ve birçokları için iyi değil." yorumunda bulundu.

    Komitenin notu paylaşmasının ve çok sayıda işçinin tepki göstermesinin üzerinden bir günden az bir süre geçtikten sonra, yorumların kapatıldığı bildirildi. JPMorgan, Fortune'a yorum yapmayı reddetti, ancak Dimon bu ayki bir kazanç görüşmesinde işçilerinin endişelerini anladığını ancak duruşunun arkasında olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu nedenle herkesi cezalandırmak istemiyoruz ama haftada üç gün bekliyoruz” diyen Dimon, insanların neden bunu yapmak istemediğini anladığını da sözlerine ekledi. Ama ona göre, bu insanlar “başka yerde yapamazlar”.

    JPMorgan'ı yaklaşık yirmi yıldır yöneten Dimon, son iki yıldır belirli aralıklarla çalışanları ofise çağırmaya devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow