hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaç milyon sigortalı EYT kapsamında olacak?

    Kaç milyon sigortalı EYT kapsamında olacak
    expand
    KAYNAKPosta Gazetesi

    ‘Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT’li)’ ilgili yasal düzenleme hazırlığı hız kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların teknik olarak bittiğini ve aralık ayında kamuoyu ile paylaşılacağını açıklamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konu daha sonra Meclis’e gelecek ve yasalaşacak. Süreç hızla ilerlerken düzenlemenin nasıl olacağı ve kimlerin kapsayacağı da merak konusu. Bu konuda AK Parti’den ilk kez rakamın da telaffuz edildiği bir açıklama geldi.

    EMEKLİLİK YOLU AÇILACAK

    Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak” diye konuştu.

    ESKİ ŞARTLAR VARKEN…

    Yaklaşık 4.5 milyon vatandaşın düzenleme kapsamında olduğuna işaret eden Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

    “Eski şartlar varken farklı bir kural uygulaması sebebiyle o hakları kullanamamış ise bunların tamamı emeklilikte yaşa takılan olarak yapılacak düzenlemelerden faydalanmış olacak. Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASGARİ ÜCRETTE GÜÇLÜ ARTIŞ

    Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretle ilgili ise şunları söyledi:

    “Asgari ücret artışı, tüm çalışma hayatındaki ücret skalasını etkileyen bir düzenleme. Bütün iş yerlerimiz ücret güncellemesi yapıyorlar. Sosyal yardımlar, yaşlı aylıkları, emekli aylıkları olduğu için çok geniş kitleleri etkiliyor. Güçlü bir artışla yeni seneye girmeyi düşünüyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow