hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Aile destek paketi ödemeleri başlıyor!

    Kasım ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak Aile destek paketi ödemeleri başlıyor
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası kasım ayı aile destek ödeme tarihiyle ilgili detaylar gündem oldu. Hak sahipleri kasım ayı aile destek programı ödemeleri Bakanlığın belirlediği tarihlerde alabilecekler. Peki, Kasım ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte konuyla ilgili detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile destek yardımı ödeme tarihi binlerce vatandaşın gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya kadar çeşitli alanlarda ihtiyaç sahiplerine yönelik hayata geçirilen sosyal yardımlar kapsamında, bu yılın 8 aylık döneminde, toplam 41 milyar 418 milyon lira ödeme ihtiyaç sahiplerine gitti. Şimdi ise gözler kasım ayı aile destek yardımı ödemelerine çevrildi.

    KASIM AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

    Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan kasım ayı aile destek ödemelerinin 8 Kasım'da yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

    Türkiye aile desteği... Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Bu kapsamda vatandaşların hesaplarına ödemeler 8 Kasım'da yatırılacak.

    AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

    Başvuran kişinin;

    Türk vatandaşı olmaması,

    Mavi Kart sahibi olması,

    Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

    18 yaşından küçük olması,

    Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

    AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow