hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman yatacak?

    Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, ne kadar Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman yatacak
    expand

    Kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili Bakan Kurum'dan geçtiğimiz gün önemli açıklamalar geldi. Bakan Kurum, kira yardımlarının artacağını ve ödemelerin yatırılacağı tarihi duyurdu. Konuyla ilgili olarak Kurum; "Kira yardımı, kamulaştırma yardımı bu noktada finans ve faiz desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Kira yardımlarını artıracağız" ifadelerini kullandı. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman yatacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmek isteyen vatandaşlar detayları araştırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un açıklamalarının ardından kentsel dönüşüm kira ödemesi 2023 ile ilgili bilgiler netlik kazandı. Bakan Kurum, kentsel dönüşüm kira ödemesi, finans ve faiz desteği verdiklerinin altını çizerek, kentsel dönüşüm kira yardımı artacağı müjdesini verdi. Kentsel dönüşümde kira yardımlarının artırıldığını açıklayan Kurum, kira yardımlarının ne zaman yatırılacağını da duyurdu.

    KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

    İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinde kira desteğini 3 bin 500 liraya çıkarıldı. Ankara'da, Bursa'da, Antalya'da ve İzmir'de 3 bin liraya yükseltildi. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 liraya, diğer illerde 2 bin lira oldu.

    KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

    Kira yardımı ödemelerinin arttığını belirten Kurum, ödemelerin de Nisan ayında yapılacağını söyledi.

    KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ŞARTLARI

    Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmeniz için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması gerekiyor. Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu aldıysanız ve yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanızın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahipleri gerekli belgelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow