hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Kızılay BİZ projesinden kimler faydalanacak, şartları neler?

    Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır Kızılay BİZ projesinden kimler faydalanacak, şartları neler
    expand

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından bölgedeki ihtiyaçları karşılamak ve yaraları sarabilmek için başlatılan insani yardım çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, IFRC ve WFP'nin finansman desteğiyle BİZ projesi geliştirildi. Yaklaşık 1 milyar lira bütçeli projenin ilk fazında, detaylı incelemeyle belirlenen 151 bin depremzede haneye, hane başına 3 bin lira aylık nakdi destek sağlanıyor. Kızılay 3 bin TL yardım duyurusunun ardından araştırmalar hız kazandı. Peki, Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Kızılay 3 bin TL kimlere verilecek, şartları neler? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızılay'ın 'BİZ' olarak adlandırdığı Nakdi Destek Ödemesi, Şubat 2023'te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen afetzede hanelere yapılmaya başlandı. Yardımdan faydalanmak isteyen depremzedeler detayları merak ediyor.AFAD'ın kriterlerine göre, bina hasar durumu "orta ve üstü" olarak belirlenen haneler, Bakanlığın verileri ışığında tekrar incelendi. Analizler sonucunda 151 bin hanenin verisine ulaşıldı. 15 sosyal yardım türüne göre hane içerisindeki kadın, çocuk ve engelli durumundaki en kırılgan grupta yer alan ihtiyaç sahipleri de analiz edilerek, ödeme planında öncelik sıralaması yapıldı.

    KIZILAR 3 BİN TL YARDIM KAÇ AY VERİLECEK?

    Başlangıçta 2 ay devam etmesi öngörülen projenin süresinin uzatılması ve yararlanıcı kapsamının genişletilmesine yönelik çalışmaların da sürdüğü bildirildi. Buna göre yarım mayıs ayında sona erecek. Projeye ilişkin detaylı bilgiye, Kızılay'ın 168 çağrı merkezinden ya da "biz.kizilaykart.org" internet adresinden ulaşılabiliyor.

    KİMLER KIZILAY BİZ 3 BİN TL YARDIM ALABİLİR?

    Yararlanıcıların belirlenmesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının deprem öncesinde sağladığı sosyal yardımlardan yararlanan ve deprem bölgesinde ikamet eden en fazla ihtiyaç sahibi durumundaki kişilerin verisi temin edildi.

    -Kızılay Biz 3000 TL Yardım almak için öncelikle depremzede olmanız gerekiyor.
    -Depremden önce, deprem bölgesinde yaşayan ve sosyal yardım alanlar,
    -Evleri tamamen yıkılan veya hasar görenler,
    -Deprem felaketinden dolayı mağdur olanlar nakit yardımından faydalanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KIZILAY YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Kızılay 3 bin TL yardım ödemesi için herhangi bir başvuruda bulunulması gerekmiyor. İhtiyaç sahibi aileler SMS'le yatırılan miktar hakkında bilgilendirilip, desteği tek seferde T.C. kimlik numaralarıyla Halkbank üzerinden çekebiliyor. Nakdi yardımla ilgili hareketlerin takibi de Kızılaykart platformu üzerinden gerçekleşiyor.

    Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır Kızılay BİZ projesinden kimler faydalanacak, şartları neler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow