hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, batık kripto para borsası davasında 5 suçlamayı geri çekti

    ABD, batık kripto para borsası davasında 5 suçlamayı geri çekti
    expand

    ABD'de federal savcılar, bir yargıçtan kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla Sam Bankman-Fried aleyhindeki beş suçlamayı kaldırmasını istedi. Bahamalar mahkemesinin kararı, ABD hükümetinin eski milyardere karşı suçlamalarda bulunmak için doğru prosedürü izleyip izlemediği konusunda şüphe uyandırmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de federal savcılar yargıçtan mahkemenin suçlamalar için gelecek yılın başlarında ikinci bir duruşma açması halinde FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried aleyhindeki 13 suçlamadan beşini düşürmeyi kabul edeceklerini söyledi.

    Gelişme, kripto para birimi girişimcisi Bankman-Fried'in bu hafta başlarında Bahamalar'daki bu ek ücretlere meydan okumaya yönelik ilk adımı kazanmasıyla geldi.

    Bankman-Fried, savcıların ABD tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan biri olduğunu iddia ettiği şeye karıştığı için ilk olarak Karayip ülkesinden sekiz suçlamayla suçlandı ve iade edildi.

    Bahamalar ile yapılan iade anlaşması uyarınca, ülke suçlamaları kabul etti, ancak ABD daha sonra Bankman-Fried'in Çinli hükümet yetkililerine rüşvet vermeye çalıştığı iddiaları da dahil olmak üzere beş ek suçlama ekledi. Suçlamaları kabul etmedi.

    Bahamalar mahkemesi, Bankman-Fried'in iadesini izleyen suçlamalara itiraz etmek için bir duruşma görebileceğini söyledi. Savcılar, Yargıca sürecin aylar sürebileceğini ve 2 Ekim'deki duruşma tarihinden önce çözülemeyebileceğini söylerken Yargıcın bu yeni suçlamaları kaldırmasını ve gelecek yılın başlarında mahkemeye çıkarmasını önerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankman-Fried, hukuk ekibinin diğer suçlamaların düşürülmesini istediği Perşembe günü mahkemeye çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow