hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binance Hollanda'dan ayrılıyor

    Binance Hollandadan ayrılıyor
    expand

    Kripto borsası Binance'in Hollandalı düzenleyiciden bir sanal varlık hizmeti sağlayıcısı (VASP) lisansı alma girişimi başarısız oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binance, lisans alamadığı için Hollanda'dan ayrılıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsası, Hollandalı düzenleyiciyi kara para aklamayı önleme (AML) yönergelerini karşıladığını kanıtlayan bir sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) lisansı vermeye ikna edemedi.

    Binance'ten yapılan açıklamaya göre, 17 Temmuz itibarıyla Hollandalılar yalnızca platformdaki fonlarını çekebilecek.
    Binance, web sitesinde " Binance'in Hollanda pazarından ayrıldığını duyurmaktan üzüntü duyuyoruz. Bu maalesef bugün itibarıyla Hollanda'da ikamet eden hiçbir yeni kullanıcının kabul edilmeyeceği anlamına geliyor. 17 Temmuz 2023'ten itibaren, Hollanda'da ikamet eden mevcut kullanıcılar varlıklarını yalnızca Binance platformundan çekebilecek. Daha fazla satın alma, takas veya para yatırma mümkün olmayacaktır. Bu kullanıcıları, varlıklarını hesaplarından çekerek uygun işlemi yapmaya teşvik ediyoruz.” dedi.

    Avrupa genel olarak kripto borsalarına ve kara para aklamayı önleme çabalarına açık olmuştur. Binance, Fransa, İtalya, İspanya, Polonya, İsveç ve Litvanya'da halihazırda AML uyumludur. İki gün önce borsa, kripto varlıklar (MiCA) hakkındaki yeni Avrupa Birliği kurallarına tam olarak uymaya odaklanmak için Kıbrıs'tan ayrılmayı planladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binance, regülatörle bir sanal varlık hizmet sağlayıcısı olarak kapsamlı bir kayıt başvuru sürecinde olduğunu söyleyerek "Binance, Hollanda'da ikamet edenlere Hollanda düzenlemelerine uygun olarak hizmet vermek için birçok alternatif yolu araştırsa da maalesef bu, şu anda Hollanda'da bir VASP kaydıyla sonuçlanmadı." dedi.

    Kripto para borsası, Hollandalı düzenleyicilerle çalışmaya devam edeceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow