hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Charli Munger: ABD kripto paralar konusunda Çin'i takip etmeli

    Charli Munger: ABD kripto paralar konusunda Çini takip etmeli
    expand

    Dünyanın en zengin 5. kişisi Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'de Başkan Yardımcısı ve finansal hamlelerden sorumlu olan 99 yaşındaki Charlie Munger, ABD’nin Çin’in izinden gitmesi ve kripto para birimlerini yasaklaması gerektiğini söyledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı Charlie Munger, ABD hükümetini kripto para birimlerini "Çin’in yaptığı gibi" yasaklamaya çağırdı. "Düzenleme eksikliğinin sefil bir aşırılığa ve kumar zihniyetine yol açtığı" ifadelerini kullanan Munger, kripto para birimlerinin ne para ne emtia ne de menkul kıymet olmadığını vurguladı.

    Kripto para piyasası geçen yıl 2 trilyon dolardan fazla değer kaybetti . Coin Metrics’e göre, dünyanın en büyük kripto para birimi olan bitcoin’in fiyatı 2022′de yüzde 65 düştü ve yaklaşık yüzde 40 artarak 23.824 dolar civarında işlem gördü.

    Munger ve iş ortağı Warren Buffett, maddi veya üretken varlıklar olmadıklarını iddia ederek uzun süredir kripto para birimine şüpheyle bakıyorlar.

    Tanınmış yatırımcı, son yıllarda özel sektöre ait şirketlerin binlerce yeni kripto para birimi çıkardığını ve bunların hükümetin herhangi bir ön onayı olmadan halka açık bir şekilde alınıp satıldığını söyledi. Munger, bazılarının bir destekçiye neredeyse sıfıra satıldığını ve ardından halkın ”ön seyreltmeyi destekleyicinin lehine” tam olarak anlamadan çok daha yüksek fiyatlardan satın aldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Munger “ABD, bir kripto para birimi yasağı getirildikten sonra ne yapmalı? Pekala, bir eylem daha mantıklı olabilir: Çinli komünist lidere, olağanüstü sağduyu örneği için teşekkür edin,” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow