hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya Nisan ayında dijital yen testine başlıyor

    Japonya Nisan ayında dijital yen testine başlıyor
    expand

    Japonya, merkez bankasının 2 yıldan uzun süren çalışmalarının nihayetinde, nisan ayında dijital yen ihraç etmek için pilot uygulama başlatacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya Merkez Bankası (BoJ) Nisan ayında dijital yen olarak bilinen merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) sürümünün kullanımını test edeceğini açıkladı.

    Japonya Merkez Bankası (BoJ) İcra Direktörü Shinichi Uchida, BoJ İrtibat ve Koordinasyon Komitesi'nin Merkez Bankası Dijital Para Birimi konulu beşinci toplantısında yaptığı açıklamalarda, "Deneyler için bir sistem geliştirmeyi planlıyoruz." dedi.

    Uchida yaptığı açıklamada "Pilot programın amacı iki yönlüdür: birincisi, teknik fizibiliteyi test etmek. İkincisi, olası sosyal uygulama durumunda bir CBDC ekosistemi tasarlamak için teknoloji ve operasyon açısından özel işletmelerin beceri ve sezgilerinden yararlanmak." diye konuştu.

    Hareket, Çin'in dijital yuanı dünya genelindeki CBDC yarışında liderliğini sürdürürken , BoJ tarafından iki yıldan uzun süredir dijital yen etrafında yapılan kavram kanıtı deneylerinin ardından geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı zamanda, BoJ başkan değişikliğine hazırlanıyor. Bankanın mevcut başkanı Haruhiko Kuroda'nin göreci ikinci beş yıllık süresinin Nisan ayındaki dolum tarihinde sona erecek ve muhtemelen Kazuo Ueda onun yerine geçecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow