hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Knot: Sabit kripto paralar geleceğin küresel standartlarını karşılamayacak

    Knot: Sabit kripto paralar geleceğin küresel standartlarını karşılamayacak
    expand

    FSB Başkanı Klaas Knot mevcut stablecoin'lerin gibi küresel standart belirleyiciler tarafından yakında belirlenecek olan "üst düzey" tavsiyeleri karşılamayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası standart belirleyici Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Başkanı Klaas Knot  G20 maliye bakanlarına ve merkez bankası başkanlarına yazdığı bir mektupta, "Mevcut stablecoin'ler gelecek küresel standartları karşılamayacak" dedi.

    Yayınlanan 2023 çalışma planına göre FSB, kripto ve stabilcoinlerin düzenlenmesine yönelik tavsiyelerini Temmuz ayına kadar tamamlamaya hazırlanıyor.

    Knot ayrıca FSB'nin yaklaşmakta olan kılavuzunun stablecoin yönetişim çerçevelerinin, itfa haklarının ve istikrar mekanizmalarının güçlendirilmesini hedeflediğini söyledi. 

    Şubat 2022'de FSB , finansal istikrara yönelik kripto risklerinin "hızla artabileceği" konusunda uyardı. FSB de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, geçen yılki birçok şirketin iflas etmesinin ardından sektörü denetleme çabalarını artırıyor.

    Geçen hafta FSB, merkezi olmayan finansın (DeFi) nasıl düzenlenmesi gerektiğini belirlemek için diğer standart belirleyici kurumlarla birlikte çalışacağını söyledi. Ayrıca, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile kripto ile ilgili düzenleyici konular hakkında bir rapor hazırlamayı planlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow