hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LUNA coin neden düştü, yükselir mi? LUNA coin fiyatı son dakika 23 Mayıs 2022...

    Kripto paraların kan kaybettiği bugünlerde sabit coinlerin değer kazanması bekleniyordu ancak LUNA coinde beklenen olmadı. LUNA coin yaşadığı düşüşle kripto para piyasasında dengelerin alt üst olmasına neden oldu. Luna coin 1 milyar dolar tutarında kripto para satışı yaptı. Terra kripto parası LUNA'nın bir günde uğradığı kayıp yüzde 99 seviyesine ulaştı. Kripto paradaki çakılma ve ABD enflasyon verisi Bitcoin'e de etki etti. Peki, LUNA coin yükselir mi? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon Luna Foundation Guard sabit coinin değerini yeniden 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdi, fakat beklenen yükseliş gerçekleşmedi. Yaşanan gelişmelerin ardından Binance LUNA ve UST işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Kripto para piyasasındaki deprem devam ederken, piyasanın başrol oyuncularından LUNA coin de hızlı bir düşüş yaşadı. UST ve LUNA krizi üzerine ABD'de enflasyon beklentileri aşınca kripto para piyasası adeta çöktü.

    LUNA COİN NE KADAR, KAÇ TL?

    Geçtiğimiz günlerde 100 dolar seviyelerini gören Terra Luna 0,60 dolara kadar gerilemişti. Dip seviyeye$0,00018488 dolar seviyesinde ve bugünkü düşüş %-14,41 oranında.

    LUNA COİN OLAYI NEDİR?

    ABD enflasyon verisi ardından kripto para piyasası karışırken Terra ağının kripto parası LUNA coin adeta dibi gördü. Bir günde yüzde 99 oranında düşen luna coin etkisini Bitcoin'e de yansıttı. Binance tarafından yapılan açıklama ile Terra LUNA için para çekme işlemlerinin durdurulduğu kaydedildi.

    LUNA COİN NEDEN DÜŞÜYOR?

    Bitcoin son durumunu da bağlı olarak düşen Luna Coin düşmeye devam ediyor. ABD enflasyon verisi sonrası kripto paralarda dalgalanma yaşandı. Bir hafta önceye kadar 100 dolar üzerinde işlem gören Luna coin, bugün 1 dolar altına düştü. Sabit coinlerin düşüşünü engellemek için yapılan satışlar da arz talep dengesini bozdu ve birçok kripto parada düşüş yaşandı. Normalde Bitcoin düştükçe stabil coinlere ilgi artıyor. Ancak taleple birlikte beklenen arz sağlanamadığından kırılma yaşandı. Bununla birlikte Bitcoin'e bir siber saldırı düzenlendiği de iddia edilenler arasında yer alıyor. Borsalarda LUNA ve UST çekimleri kapatılırken bazı borsalarda ise UST ticareti de bir süreliğine durduruldu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LUNA COİN YÜKSELİR Mİ?

    LUNA coin piyasalarında sert düşüş gözlemlenirken, milyonlarca LUNA dip seviyeden alıcı bulacak. Bu sürecin ne kadar süre devam edeceği hakkında net bir bilgi yok ama LUNA coin’in uzun süre eski seviyesine gelemeyeceği söylenebilir.

    LUNA coin neden düştü, yükselir mi LUNA coin fiyatı son dakika 23 Mayıs 2022...LUNA COİN NEDİR?

    Güney Koreli firma Terraform Labs, 2018 yılında şirketin CEO'su olan Daniel Shin ve Kwon tarafından kuruldu. Luna coin, Tendermint ile oluşturulmuş bir Proof of Stake (PoS) blok zinciri altyapısı üzerinde çalışan algoritmik bir stablecoin platformudur. LUNA, Terra platformunun tokenidir ve fiyat istikrarı mekanizması olarak stabilcoinlerin (TerraSDR'ler ) ihracında ve ayrıca stake etme ve ağ yönetişimi için kullanılır. TerraSDR'lerin değerini ilgili sabitlenmiş para birimleriyle dengelemek için, kullanıcılar LUNA jetonlarını TerraSDR'ler karşılığında kullanabilir ve bunun tersi de geçerlidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow