hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Maliye Bakanı: Kripto para 'gerekli kötülük'

    Rusya Maliye Bakanı: Kripto para gerekli kötülük
    expand

    Rusya Maliye Bakanlığı, Moskova'nın görünen risklere rağmen bazı dijital paralara izin verebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Maliye Bakanlığı, dijital varlıkların belirli durumlarda yararlı olabileceğini kabul etmesine rağmen, kripto para birimlerine yatırım yapmanın tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu.

    Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseev, kripto para birimlerini “ kötü” olarak nitelendirdi ve Bank of Russia'nın da benzer bir görüşü paylaştığını ekledi.

    Moiseev Moskova'da bir bankacılık konferansında "Kripto bir bütün olarak elbette bir kötülük ve birikimlerini ona yatıran insanların çok büyük risk altında olduğuna inanıyorum... Ancak kriptonun yararlı olabileceği belirli durumlar olabilir" dedi.

    Bakan yardımcısı, dijital para birimlerinin muhabir hesap olmaması, anında işlem yapma ve neredeyse hiç uyum prosedürü olmaması gibi bir dizi avantajı olduğunu ve bu avantajlardan örneğin dış ticarette yararlanılması gerektiğini öne sürdü.

    Ancak en popüler kripto paralarda gerçekleştirilen işlemler tüm ülkelerde finansal istihbarat tarafından izlendiğinden, kripto para birimleri yaptırımları aşmak için kullanılamaz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moiseev, Rus ithalatçıları ve ihracatçılarının işlemleri gerçekleştirmeye çalışırken "muazzam sayıda zorlukla" karşılaştıklarını belirterek, esasen ülkenin işletmelerini uluslararası bankacılık sisteminden koparan Batı yaptırımlarına atıfta bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow