hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tether'den rezerv açıklaması

    Tetherden rezerv açıklaması
    expand

    Kripto firması Tether, USDT stablecoin’ini desteklemek için yaklaşık 1,6 milyar dolarlık fazla rezerve sahip olduğunu söyledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    kripto para birimi şirketi Tether, Mart çeyreğinde 700 milyon dolar kar elde edeceğini ve toplam fazla rezervlerini 1 milyar doların üzerine çıkaracağını tahmin ediyor.

    Şirketin teknoloji şefi CNBC’ye verdiği demeçte Paolo Ardoino, şirketin fazla rezervlerin henüz bitmemiş olan mevcut çeyrekte 700 milyon dolar artacağını tahmin ettiğini söyledi. Bu, Tether’in fazla rezervlerini 1,66 milyar dolara çıkarır. Ve Tether ilk kez 1 milyar doları geçecek.

    Ardoino, ABD doları ile bire bir sabitlenen stablecoin olan Tether'in (USDT) rakip firma Circle'ın USDC'sinde yaşanan krizlerden fayda elde ettiğini de söyledi.

    Stablecoin’ler, tüccarlar tarafından parayı fiat para birimlerine geri dönüştürmeye gerek kalmadan farklı kripto para birimlerine girip çıkmak için kullanılıyor.

    Yıllar geçtikçe, stablecoin ihraç edenler, dijital para birimlerini desteklemek için rezervlerinde tuttukları varlık türleri konusunda yeterince şeffaf olmadıkları için eleştirildi. Tether, şirketler tarafından ihraç edilen ticari kağıt veya kısa vadeli, teminatsız borç tuttu. Ancak Tether, borcun nereden geldiği şirketlerin türünü veya coğrafi konumunu açıklamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tether sonunda tüm ticari varlıklarını sattı ve daha istikrarlı ve güvenilir bir varlık olarak kabul edilen ABD Hazinelerine taşındı. Şirket, şirketin rezervlerini ve elinde bulundurduğu varlıkları doğrulamak için bir denetçi tarafından hazırlanan raporlar olan tasdikler üretiyor.

    Tether’in Aralık çeyreğini kapsayan son raporu, yükümlülüklerden çok varlığa sahip olduğunu gösterdi.

    Tether daha sonra Şubat ayında Aralık çeyreğinde 700 milyon dolar kar elde ettiğini açıkladı. Borçlar çıkarıldıktan sonra şirketin toplam varlıkları 960.6 milyon dolardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow