hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman bankasından tehlike sinyalleri

    Alman bankasından tehlike sinyalleri
    expand

    Deutsche Bank hisseleri, temerrüde karşı sigorta maliyetindeki ani artışın ardından yüzde 13 düştü. Alman bankanın hisseleri üst üste üçüncü gün geri çekiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deutsche Bank hisseleri, Avrupa bankalarının istikrarına ilişkin endişelerin devam etmesi nedeniyle kredi temerrüt takaslarında yaşanan artışın ardından hisse senetleri Cuma sabahı yüzde 13′ten fazla düştü.

    Alman bankanın hisseleri üst üste üçüncü gün geri çekildi ve bu ay şu ana kadarki değerlerinin beşte birinden fazlasını kaybetti. Bir şirketin tahvil sahipleri için temerrüde karşı bir sigorta türü olan kredi temerrüt takasları, önceki gün 142 baz puandan dün gece 173 baz puana sıçradı.

    Credit Suisse’in UBS tarafından acil kurtarılması ABD merkezli Silicon Valley Bank’ın çöküşü, yatırımcılar arasında bankacılık krizinin bulaşma endişesini tetikledi. Para politikasını daha fazla sıkılaştırmasıyla derinleşen endişe dünyada etkisini göstermeye devam ediyor.

    Bir diğer Alman banksı Commerzbank yüzde 9 oranında değer kaybederken Credit Suisse, Societe Generale ve UBS’nin her biri yüzde 7′den fazla değer kaybetti. Barclays ve BNP Paribas yüzde 6′dan fazla düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deutsche Bank , maliyetleri azaltmak ve kârlılığı artırmak amacıyla 2019′da başlayan milyarlarca avroluk yeniden yapılandırmayı tamamladıktan sonra art arda 10 çeyrek kâr bildirdi . Borç veren, 2022′de bir önceki yıla göre %159 artışla 5 milyar euro (5,4 milyar dolar) yıllık net gelir kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow