hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küresel piyasalar yeni yıla olumsuz bir başlangıç ​​yaptı

    Küresel piyasalar yeni yıla olumsuz bir başlangıç ​​yaptı
    expand

    ABD'de hisse senetleri 2024'ün ilk işlem gününde düştü, ancak petrol fiyatları Orta Doğu'da artan gerilimler nedeniyle yüzde 2 arttı ve Bitcoin 45 bin doların üzerinde işlem görerek yeni bir dönüm noktasını geride bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    S&P 500 yüzde 0,6, Nasdaq Composite ise yüzde 1,6 düşerken Dow Jones biraz daha yüksek kapattı. Yatırımcılar, işgücü piyasasının soğumaya devam ettiğine dair işaretler için Cuma günü açıklanacak Aralık ayı ABD istihdam raporunu gözlemeye başladı.

    Avrupa'nın gösterge Stoxx Europe 600 endeksi, erken işlemlerde yükseldikten sonra gün sonunda yüzde 0,1 düştü. Asya piyasaları karışık bir seyir izledi. Hong Kong'daki Hang Seng yüzde 1,5 düşerken, Çin ana karasındaki Shanghai Composite zayıf imalat verilerinin ardından yüzde 0,4 kayıpla kapandı. Güney Kore ve Avustralya hisseleri yükseldi.

    Küresel petrol fiyatları ise dün hafif gerileyerek, malların ve yakıtın küresel ticaret yolları üzerinden taşınmasına olanak sağlayan önemli bir su yolu olan Kızıldeniz'deki yeni saldırıların ardından daha önceki kazanımlarını tersine çevirdi. Küresel petrol referansı olan Brent ham vadeli işlemleri varil başına 76.05 dolara yerleşti.

    Önceki seansta yeniden baskıyla karşı karşıya kalan ons altın, 2.060 doların üzerinde sakinleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en değerli kripto para birimi Bitcoin dün Nisan 2022'den bu yana ilk kez 45.000 doların üzerine çıktı. Yatırımcılar ABD düzenleyicilerinin Bitcoin odaklı bir borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamasını giderek daha fazla bekliyor.

    Spot Bitcoin ETF'i, kripto para birimini, bu varlığa gerçekten sahip olmadan, istekli geleneksel yatırımcılardan oluşan büyük bir havuza açacak. Bitcoin, bu beklentiyle başlattığı yükseliş trendi sonunda geçen yıl yüzde 156 arttı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow