hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lagarde Avrupa'daki 'enflasyon canavarı'na dikkat çekti

    Lagarde Avrupadaki enflasyon canavarına dikkat çekti
    expand

    Christine Lagarde, ECB'nin 'ekonomiyi kırmaya' çalışmadığını, fiyat baskıları yapışkan olmaya devam ettiğini söyledi ve enflasyon 'canavarıyla' mücadele etmek için daha fazlasını yapması gerektiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, altta yatan fiyat baskılarının "bir süre daha yapışkan kalacağını" söyledi. Lagarde "enflasyon, kafasına vurmamız gereken bir canavar olduğundan, ECB'nin daha fazla faiz artırımına gitmesinin çok muhtemel" dedi.

    İspanyol gazete El Correo'ya konuşan Lagarde, ECB'nin faiz artırımlarıyla ekonomiyi çökertmeye çalışmadığını belirterek bankaları, değişken oranlı mortgage'larda artan borçlanma maliyetleriyle başa çıkmakta zorlanan hane halkı için borç geri ödemelerini yeniden planlamaya çağırdı.

    Lagarde'nin yorumları, ECB yetkililerinin, özellikle enerji ve gıdayı içermeyen çekirdek fiyat büyümesinin Şubat ayında Euro Bölgesi'nde yeni bir rekor seviyeye ulaşmasının ardından, ısrarla yüksek enflasyon ve onu dizginlemek için gereken ek oran artışlarından endişe duyduğunun son işareti oldu.

    Euro Bölgesi enflasyonu, esas olarak yavaşlayan enerji fiyatları nedeniyle Ekim ayında yüzde 10,6 ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra dört aydır düştü. Bununla birlikte, manşet enflasyon yılın Şubat ayına kadar olan dönemde yüzde 8,5'e beklenenden daha az düştü ve çekirdek önlem yüzde 5,6 ile yeni bir zirveye ulaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow