hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marketler pazar günleri kapalı mı olacak? Zincir marketlerle ilgili pazar günü kararı!

    Marketler pazar günleri kapalı mı olacak Zincir marketlerle ilgili pazar günü kararı
    expand

    Zincir marketlerin pazar günleri kapalı olmasına yönelik tartışmalar uzun süredir gündemde yer almaktaydı. Bu konu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Meslek Komitesi tarafından düzenlenen bir çalıştayda yeniden ele alındı. Çalıştaya katılan firmaların tümü, marketlerin pazar günleri kapalı olması yönünde oy kullanarak bu fikre destek verdi. Bu gelişme, zincir marketlerin çalışma saatleri ve haftalık izin günleri hakkındaki detayları yeniden gündeme getirdi. Peki, Zincir marketler pazar günleri kapalı mı olacak? İşte konuyla ilgili detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zincir marketler pazar günleri kapalı mı olacak? sorgulamaları yapılan oylamadan sonra gündem oldu. İstanbul’daki tüm marketlerin üye olduğu ve 25 bine yakın üyesi olan Perakende Meslek Komitesi çalıştayında sektörün yıllardır üzerinde durduğu "pazar günleri bütün marketlerin kapatılması" konusunu yeniden masaya yatırdı. Çalıştayda pazar günü market zincirleri kapalı olursa tüketicilerin bakkallara gideceğini ve İstanbul’daki ekosisteme en az 15-20 bin yeni bakkalın katılacağı belirtildi. Bu durumda market çalışanlarının pazar günlerini aileleri ile geçirebilme olanağına kavuşarak sosyal hayat için de önemli bir adım atılacağına vurgu yapıldı.

    ZİNCİR MARKETLER PAZAR GÜNLERİ KAPALI MI OLACAK?

    Çalıştaya katılan tüm firmalar marketlerin pazar günü kapanması yönünde oy kullandı. İstanbul İl Tarım Müdürü ve İl Ticaret Müdürleri sektörün tüm aktörlerinin aynı fikirde olması halinde devlet kurumlarının böyle bir kararın alınmasına onay verebileceğini belirtti. Kararın uygulanabilmesi için İTO ve Bakanlık tarafından onaylanması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow