hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Merkez Bankası Eylül 2022 faiz kararı açıklandı! TCMB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç?

    Son dakika... Merkez Bankası Eylül 2022 faiz kararı açıklandı TCMB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç
    expand

    Merkez Bankası faiz kararı Eylül 2022 politika faizini gösterdi. Geçtiğimiz ay faiz indirimine giden TCMB’nin eylül ayı kararı Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında duyuruldu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı Eylül 2022 ne kadar, yüzde kaç? İşte TCMB politika faizi kararı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ile eylül ayında geçerli olacak faizi duyurdu. Uzun süredir sabit bırakma kararının alındığı faizlerde ağustos ayında faiz indirimine gidilmişti. Peki, merakla beklenen eylül ayı kararı ne oldu?

    MERKEZ BANKASI EYLÜL 2022 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

    TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre bu ay faiz kararı 22 Eylül 2022 Perşembe günü açıklandı. Karar aynı gün saat 14:00’te duyuruldu. 

    TCMB eylül ayı kararı faizlerin 100 baz puan indirilmesi yönünde oldu. Böylelikle faizler yüzde 13'ten yüzde 12'ye indi.

    Karar sonrasında ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında...

    TCMB FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

    Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında faiz konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda eylül ayı içerisinde de faiz artışı beklenmiyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos ayında ise faiz indirimine gitmiş ve faizleri yüzde 13'e çekmişti.

     

    .

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow