hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın, euro, dolar ve borsa nasıl tepki verdi?

    Merkez Bankasının faiz kararı sonrası altın, euro, dolar ve borsa nasıl tepki verdi
    expand

    Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında aldığı faiz kararı sonrası piyasalarda hareketlilik yaşandı. İşte dolar, euro, altın ve borsadaki son durum:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 düzeyinde sabit bırakıldığı açıklanmıştı. Faiz kararı sonrasında işte dolar, euro, altın ve borsadaki son durum:

    Dolar-euro

    Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar ve euro kurlarında dalgalanmalar görüldü. Karar sonrası dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nın faiz kararına piyasanın ilk tepkisi olarak yukarı yönlü bir hareket sergiledi. Euro/TL kuru ise dolara paralel olarak yükseliş gösterdi. Piyasa uzmanları, döviz kurlarındaki bu hareketliliğin kısa vadeli olabileceğini ve Merkez Bankası'nın açıklamalarının ardından daha net bir yön belirlenebileceğini belirtiyor.

    Altın:

    Altın piyasası da Merkez Bankası'nın faiz kararına kayıtsız kalmadı. Faizlerin sabit tutulması veya artırılması durumunda altın fiyatlarında düşüş beklenirken, faiz indirimi durumunda ise altın fiyatlarının yükselmesi öngörülüyordu. Kararın açıklanmasının ardından altın ons fiyatında anlık dalgalanmalar yaşandı. Yatırımcılar, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceğini merakla takip ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa:

    Borsa İstanbul (BIST) endeksi, faiz kararı sonrası ilk tepkisinde dalgalı bir seyir izledi. Faiz kararı öncesinde yükseliş eğiliminde olan endeks, kararın açıklanmasıyla birlikte karışık sinyaller verdi. Borsa uzmanları, Merkez Bankası'nın faiz kararının yatırımcı beklentilerini karşılaması durumunda endeksin toparlanabileceğini, aksi durumda ise satış baskısının artabileceğini belirtiyor.

    DOLAR-EURO NASIL TEPKİ VERDİ?

    Altın 2.450.66 seviyesine düşerken, Euro 35.04 dolar ise 32.20 seviyesine çıktı. Döviz fiyatlarında limitli bir dalgalanma yaşandı. Şu saatlerde (14.19) serbest piyasada dolar 32,1948'den alıcı bulurken euro ise 35 liranın hemen üstüne çıkarak 35,0017'den satılıyor.

    Serbest piyasada 32,1970 liradan alınan dolar, 32,1990 liradan satıldı. 34,8550 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 34,8570 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 32,1960 lira, euronun satış fiyatı ise 34,9130 lira olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow