hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Musk: Tesla benim Mars'a gitmekten daha büyük bir hayalimdi

    Musk: Tesla benim Marsa gitmekten daha büyük bir hayalimdi
    expand

    Elon Musk bugün 2018'de Twitter'da yaptığı bir paylaşım yüzünden mahkemede ifade verdi. ABD'nin en zengin insanı, söz konusu yıllarda Tesla'yı satın almak için SpaceX'teki hisselerini satabileceğini belirterek, bunun kendisi için "Mars'a gitmekten" daha önemli olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elon Musk San Francisco federal mahkemesine 2018'de Tesla’yı almak için SpaceX hisselerini satabilecek olduğunu söyledi.

    O zamanlar ve hala her iki şirketin CEO’su ve en büyük hissedarı olan milyarder, "bunun en büyük hayali olan Mars'a gitmekten daha önemli" olduğunu vurguladı.

    Musk, Tesla hissedarları tarafından Ağustos 2018′de yazdığı ve otomobil üreticisi firmayı hisse başına 420 dolar karşılığında özel olarak almak için “fon sağlandığını” ve böyle bir anlaşma için “yatırımcı desteğinin” “doğrulandığını” söyleyen bir dizi tweet nedeniyle dava ediliyor.

    Tweet’lerinin ardından o dönem Tesla’da işlemler durdurulmuş ve hisse fiyatı haftalarca dalgalı kalmıştı.

    Davayı açanlar, Musk'ın, söz konusu paylaşımı bilinçli olarak yaptığını ve Tesla hisselerinde dengesizlik yaşanmasına neden olduğunu söylüyor. Örneğin; Glen Littleton isimli davacı, yapılan açıklama nedeniyle kararsız kaldığını, neticede 3.5 milyon dolar para kaybettiğini iddia ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'TESLA'YI SATIN ALMAYI GERÇEKTEN İSTEDİ'

    Davada bugün ikinci duruşma görülürken oturuma bizzat katılan Musk dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

    Nisan 2018′de SpaceX, bir Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başvurusunda, toplam öz sermaye fonunda 500 milyon dolardan fazla aradığı bir finansman turunun parçası olarak yaklaşık 214 milyon dolar topladığını söyledi.

    Musk'ın mahkemedeki açıklamalarına göre milyarder Tesla'yı gerçekten satın almak istedi. Hatta Suudi Arabistan'dan da destekçiler buldu. Ancak Suudlarla anlaşma hiçbir zaman gerçekleşmedi.

    MUSK İFADELERİNİN ARKASINDA DURDU

    Davacı olan Tesla hissedarlarının avukatı, 420'nin bilinçli bir seçim olup olmadığını sorduğunda ise Musk, bunun tamamen tesadüf olduğunu savundu. 420 sayısı, Amerika'da popüler kültürde esrara atıfta bulunuyor. Musk, bir Tesla hissesinin 420 dolar karşılığında satın alınması durumunda yüzde 20 prim alacağı için bu sayıyı dile getirdiğini söyledi.

    Musk yeminli olarak katıldığı ve tanık statüsünde bulunduğu davada, “SpaceX hissesi tek başına ‘güvence altına alınan fon’ anlamına geliyordu. SpaceX hissesini satmak istediğimden değil ama satabilirdim ve Twitter işlemine bakarsanız, yaptığım şey buydu. Twitter işlemini tamamlamak için Tesla hissesini sattım. Ben de burada aynısını yapardım.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musk, Tesla’nın satın alımını finanse etmek için yeniden kullanılabilir roket üreticisinin kaç hissesini kime ve hangi fiyattan satabileceğini söylemedi.

    Kaynak: CNBC

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow