hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... TÜİK Nisan 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç? İşte Nisan ayı enflasyon rakamları

    Son dakika... TÜİK Nisan 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç İşte Nisan ayı enflasyon rakamları
    expand

    TÜİK enflasyon rakamları açıklaması ile nisan ayında görülen enflasyonu duyurdu. Memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon verileri bugün açıklandı. Peki, Nisan 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte enflasyon verileri ile ilgili yapılan o açıklama..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nisan ayı enflasyonu için geri sayım sona erdi. Kısa süre önce mart ayına ilişkin verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklinin enflasyon farkı için ilk oranlar ortaya çıkmıştı. Nisan ayına ilişkin açıklanan yeni veriler ise temmuz ayında gerçekleşecek zam için bir veri daha sağladı. 

    NİSAN AYI ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Bu nedenle nisan ayı enflasyonu 3 Mayıs tarihinde saat 10.00'da açıklandı. 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olması ve bu günün resmi tatil olarak gerçekleşmesi nedeniyle verilerin açıklanması 3 Mayıs tarihine kaldı. TÜİK'ten yapılan son dakika açıklamasına göre Nisan ayında enflasyon yıllık yüzde 43,68 oldu. Enflasyon oranı aylık bazda ise yüzde 2,39 olarak açıklandı.

    Yİ-ÜFE (2003=100) 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %0,81, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,11, bir önceki yılın aynı ayına göre %52,11 ve on iki aylık ortalamalara göre %105,50 artış gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan enflasyon mesajı

    AK Parti seçim beyannamesini yazan ekipte de yer alan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk’te soruları yanıtladı. Elvan enflasyonun 2 yılda tek haneye ineceğini söyledi. Elvan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  Enflasyon konusunda şunu ifade edeyim, Türkiye'yi dünyadan soyutlayamayız. Dünyadaki gelişmeleri görmemiz gerekiyor. 5 yılda salgın yaşadık, pandemi geldi. Üretim ve tedarik zincirleri bozuldu. Gıda ve enerji fiyatlarında ciddi artış oldu. Küresel ölçekte tüm ülkelerde artış söz konusu oldu. Türkiye petrol, doğal gaz ithal eden bir ülke. Hangi ürüne bakacak olursanız olun, bardak, kitap, kalem hangi üretim alanına gidecek olursanız olun, her alanda petrolü, doğal gazı kullanıyorsunuz. Onun fiyatlarının artması ve ithalatçısı olmanız doğal olarak bu fiyatlara yansıyor. Petrol ve doğal gazda düşüş oldu, enflasyona yönelik tedbirler alınıyor, alınmaya devam edecek. Orta vadede 2 yılda enflasyonun tek haneye inmesi hedefimiz. AK Parti hükümetleri enflasyonla mücadelede oldukça deneyime sahip. Büyümeyi sağlarken enflasyonu düşürebilme becerisini ortaya koyduk.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow