hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OECD başkanı, küresel büyümede yukarı yönlü hareket konusunda 'biraz daha iyimser'

    OECD başkanı, küresel büyümede yukarı yönlü hareket konusunda biraz daha iyimser
    expand

    OECD Başkanı Mathias Cormann, Çin'in sıfır COVID politikasını kaldırmasıyla, artık küresel ekonomik büyüme konusunda iyimser olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) genel sekreteri Mathias Cormann, Çin'in sıfır COVID politikasını kaldırmasıyla, artık küresel ekonomik büyüme konusunda iyimser olduğunu söyledi.

    Cormann Nikkei Asia'ya verdiği bir röportajda "Çin'in küresel ekonomide çok önemli bir oyuncu olduğunu" ancak "Çin'deki ekonomik toparlanmanın aynı zamanda küresel enerji talebinin artması anlamına geleceğini" belirtti.

    Cormann, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan savaşının, küresel enerji talep yapıları üzerinde hâlâ etkileri olduğu göz önüne alındığında ... Enerji kaynaklarını çeşitlendirmemiz ve enerji üretimini artırmamız gerekiyor" dedi. Yine de, Çin'deki tedarik zinciri darboğazları hafifledikçe Cormann, "küresel ekonomi hakkında Ekim, Kasım'da olduğumdan biraz daha iyimser" olduğunu ekledi.

    Kasım ayında yayınlanan en son OECD Ekonomik Görünüm raporunda OECD, dünya ekonomisinin 2022'deki yüzde 3,1'den 2023'te yüzde 2,2 büyüyeceğini tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow