hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OPEC beklenen toplantısını yaptı: Goldman Sachs'tan yeni tahmin

    OPEC beklenen toplantısını yaptı: Goldman Sachstan yeni tahmin
    expand

    OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları toplantısından gönüllü üretim kısıntılarının 2024 ilk çeyrek sonuna kadar uzatılması kararı çıktı. Goldman Sachs, petrol tahminini yeniledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan günlük 1 milyon varillik üretim kısıntısını 2024 Mart sonuna kadar uzattı. Suudi Arabistan'ın günlük üretimi 9 milyon varil civarında olacak.

    Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak yaptığı açıklamada, OPEC+ petrol üreticilerinin ilk çeyrekte günlük 2 milyon varilden fazla olan gönüllü petrol üretim kesintilerinin kış aylarındaki düşük talebi karşılamaya yardımcı olacağını vurguladı.

    Novak, ilk çeyrekte Rusya'nın ilave petrol azaltımının 500,000 varil/gün olacağını, Suudi Arabistan'ın arzı 1 milyon varil/gün azaltacağını ve diğer ülkelerin de 700,000 varil/gün ilave azaltıma katkıda bulunacağını söyledi.

    Kazakistan'ın 2024 yılının ilk çeyreğinde petrol üretimini günlük 82.000 varil daha azaltacağını söyledi. Söz konusu kesinti, Kazakistan tarafından Nisan 2023'te açıklanan ve Aralık 2024 sonuna kadar devam edecek olan 78.000 varillik gönüllü kesintiye ek olarak uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GOLDMAN SACHS'TAN PETROL TAHMİNİ

    Goldman Sachs brent ham petrolün 2024 yılında 80-100 dolar aralığında olmasını bekliyor.

    OPEC+'ın 2024 yılı ilk çeyrekteki ek kesintileri hakkında yorum yapan Goldman Sachs, "Aralık 2024 brent tahmini olan 93 dolar/varil için riskleri hala ılımlı bir şekilde aşağı yönlü olarak görüyoruz" dedi.

    Goldman Sachs güçlü talep büyümesi, ABD arz artışındaki yavaşlama ve düşük OPEC arzının brent petrolü 2024'te 80-100 dolar aralığında tutmasını beklediğini ifade etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow