hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OPEC+ petrol üretimini değişmeden tutacak

    OPEC+ petrol üretimini değişmeden tutacak
    expand

    OPEC+ grubunun gelecek haftaki toplantısında, arz ve taleple ilgili önemli belirsizliklerden ötürü bekle ve gör yaklaşımıyla mevcut petrol üretimi seviyelerinin korunmasını tavsiye etmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OPEC+ delegeleri grubun Ortak Bakanlar İzleme Komitesi'nin (JMMC) önümüzdeki hafta toplandığında, arz ve taleple ilgili mevcut belirsizlik ortamında bekle ve gör yaklaşımıyla petrol üretimi seviyelerinin korunmasını tavsiye etmesinin beklendiğini söyledi.

    JMMC, petrol piyasasındaki durumu gözden geçirmek ve potansiyel olarak OPEC+ ittifakının alması gereken önlemleri önermek için 1 Şubat'ta çevrimiçi olarak toplanacak.

    Bununla birlikte, Şubat ve Mart aylarında Çin talebi ve Rusya arzına ilişkin belirsizlikler göz önüne alındığında, OPEC+'nın Kasım ayından itibaren hedef üretimi günde 2 milyon varil (bpd) azaltan mevcut üretim seviyelerini koruması bekleniyor. Ancak, gerçek kesintinin günde yaklaşık 1 milyon varil olduğu tahmin ediliyor.

    İleriye dönük olarak OPEC, OPEC+ ve piyasa katılımcıları, küresel talep ve arza ilişkin en acil ipuçları için Çin ve Rusya'ya bakacak.

    Analistler ve piyasa, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısının yaklaşık üç yıllık Covid ile ilgili kilitlenmelerin ardından yeniden açılmasının ardından Çin petrol talebinin toparlanmasını bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow