hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Para piyasalarında gündem ABD... Yeni enflasyon verisi ne olacak?

    Para piyasalarında gündem ABD... Yeni enflasyon verisi ne olacak
    expand

    Bu hafta yoğun bir ekonomik ajanda var. Takvim, özellikle ABD ve anakara Çin'den gelen enflasyon rakamlarının yanı sıra İngiltere, Singapur, Endonezya, Filipinler ve Hong Kong ÖİB'den alınacak ikinci çeyrek GSYİH verileriyle dolu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya finansında üçüncü çeyreğin başında enflasyon eğiliminin daha da gevşemesi umuduyla gelecek hafta ABD Temmuz TÜFE verileri yakından izlenecek.

    Şimdiye kadar beklenenden genel olarak daha iyi olan ABD kazanç performansı sayesinde, risk hissiyatı son zamanlarda iyileşti. Bu, büyük ölçüde, Fed'in devam eden bir dizi faiz artırımına rağmen yumuşak bir inişin temel senaryo olabileceği inancıydı. Bununla birlikte, daha fazla oran artışı olasılığının yine de verilere dayalı olması bekleniyor.

    Hem manşet hem de çekirdek fiyatların aylık bazda yüzde ,2 artmasıyla birlikte, çekirdek enflasyonun yüzde 4,8'den yüzde 4,7'ye düşmesi tahmin ediliyor.

    ABD YUMUŞAK İNİŞ SENARYOSU ENFLASYON VERİLERİYLE TEST EDİLECEK

    Piyasalar, Fed'in aynı anda resesyondan kaçınırken enflasyonu dizginleyebileceğine inanarak, ABD ekonomisi için yumuşak bir iniş olasılığını giderek daha fazla fiyatlıyor. Bu senaryo, ABD'nin yeni enflasyon rakamlarını açıkladığı önümüzdeki hafta test edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     ÇİN'DE SENARYO NE OLACAK?

    Bununla birlikte, Pasifik boyunca, anakara Çin'de de gündem Temmuz enflasyonu.

    Bu arada, Birleşik Krallık'tan ve bazı önemli Asya  Pasifik ekonomilerinden bir dizi veri güncellemesi, ikinci çeyrekte büyüme koşullarına ışık tutacak.

    Ağırlıklı olarak hizmet sektörlerinden güç alan küresel genişleme ikinci çeyrekte de devam etti, ancak çeyreğin sonunda büyüme hızının yavaşladığı görülüyor. Büyümenin muhtemelen ikinci çeyrekte zirveye ulaşmasıyla birlikte, 2023'ün ikinci yarısında küresel ekonominin dayanıklılığına ilişkin daha büyük belirsizlikler ortaya çıktı. Bu rakamlar için konsensüse karşı aşağı yönlü herhangi bir sürpriz, tüm yıl büyüme resmine ilişkin endişeleri artırmaya devam edebilir. Son tahminlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin: Kalıcı ters rüzgarlar, küresel büyüme beklentilerini engelliyor .

    Ek olarak, S&P Global IMI anketinin Ağustos güncellemesiyle ABD hisse senedi piyasasına ilişkin para yöneticilerinin görüşleri belirlenirken, GEP Küresel Tedarik Zinciri Oynaklık Endeksi merakla izlenen bir başka konuya ışık tutacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow