hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrolde Rusya'nın arz kesintileri piyasayı etkilemedi

    Petrolde Rusyanın arz kesintileri piyasayı etkilemedi
    expand

    Petrol fiyatlarında, güçlenen dolar ve resesyon riskleri Rusya'nın petrol arz kesintilerini derinleştirme planlarından kaynaklanan kazançları dengeledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Mart ayında batı limanlarından petrol ihracatını Şubat ayına kıyasla yüzde 25'e varan oranlarda azaltmayı planladığını açıklayarak, daha önce açıklanan günlük 500.000 varillik üretim kesintisini aştı. Petrol fiyatları, güçlenen doların ve resesyon risklerinin Rusya'nın petrol arz kesintilerini derinleştirme planlarından kaynaklanan kazançları dengelemesiyle hafta başında dalgalı bir ticaretle düştü.

    ABD Batı Teksas Tipi ham petrol fiyatı (WTI) 75.98 dolardan işlem görürken, Brent petrol 82.68 dolar seviyesinde.

    Petrol fiyatları, Rus birliklerinin Ukrayna'ya ilk kez girdiği 24 Şubat 2022'den bu yana yılda yaklaşık altıda bir oranında düştü.

    Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından iki hafta sonra fiyatlar, arz endişeleri nedeniyle varil başına yaklaşık 128 dolar gibi rekor bir seviyeye yükseldi, ancak o zamandan beri küresel ekonomik yavaşlama korkuları üzerine soğudu.

    Ayrıca, yatırımcılar, petrol talebinde net bir yön için bu hafta Çin'in imalat anketlerine hazırlanıyor. Çin, bu hafta sonundan itibaren yıllık parlamento toplantısını yapıyor ve yeni ekonomik politika hedefleri ve politikaları görecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow