hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Powell 2023'ün ilk konuşmasını bugün yapıyor

    Powell 2023ün ilk konuşmasını bugün yapıyor
    expand

    Fed Başkanı Powell 2023'ün ilk konuşmasını bugün İsveç Merkez Bankası'nın düzenlediği etkinlikte gerçekleştirecek. Başkanın konuşmasında Şubat başında bankanın vereceği faiz kararı başta olmak üzere para politikasına ilişkin ipuçları aranacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın İsveç'in Stockholm kentinde düzenlenen Uluslararası Merkez Bankası Bağımsızlığı Sempozyumunda Türkiye saatiyle 17:00'de başlayacak konuşmasına odaklanacak.

    Yeni işlem haftasının başlangıcında, New York Federal Rezerv Bankası'nın bu sabah yayınladığı bir anketin tüketici enflasyonu beklentilerini göstermesinin ardından ABD dolar endeksi, yabancı para birimleri karşısında keskin bir düşüşle yedi ayın en düşük seviyesi olan 102.743'e yakın bir yere yerleşti.

    Fed'in sıradaki toplantı tarihi 31 Ocak-1 Şubat. Bankanın bu toplantıda 50 baz puan mı yoksa 25 baz puan mı artırım yapacağı merak ediliyor. Son olarak Aralık 2022'de 50 baz puanlık artırım yapılarak ilk yavaşlama gerçekleştirilmiş ve faiz oranı yüzde 4,25-4,5 aralığına çekilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow