hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rakam rakam ortaya serildi: Avrupa eski günlerini arıyor

    Rakam rakam ortaya serildi: Avrupa eski günlerini arıyor
    expand

    AB'de çoğunluk yaşam standartlarının 2024'te düşmesini bekliyor. Eurobarometer'a göre ankete katılanların yarısına yakını zaten yaşam koşullarının kötüleştiğini gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni bir Eurobarometer anketine göre, Avrupa Birliği (AB) hanelerinin çoğu 2024 yılında yaşam koşullarının kötüleşmesini bekliyor. Ankette vatandaşlar yoksullukla mücadelenin Avrupa Parlamentosu'nun gündeminin ilk sıralarında yer almasını istedi.

    AB kurumları adına yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 73'ü önümüzdeki yıl yaşam standartlarının düşeceğini düşünürken, yüzde 47'si pandemi, Ukrayna'daki çatışmanın sonuçları ve artan enflasyon nedeniyle yaşam standartlarının şimdiden düştüğünü ifade etti.

    Araştırmada ayrıca yüzde 37'lik bir kesimin bazen ya da çoğu zaman faturalarını ödemekte zorlandığı ortaya çıktı.

    FRANSA İLK ÜÇTE

    Yaşam standartlarının düştüğünü belirten ya da önümüzdeki yıl düşmesini bekleyenlerin büyük bir kısmı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (yüzde 77), Yunanistan (yüzde 70) ve Fransa'da (yüzde 69) bulunuyor.

    Geçen yıl boyunca aylık faturalarını ödemekte zorluk çekip çekmedikleri sorulduğunda, Yunanlıların yüzde 36'sı "çoğu zaman", yüzde 50'si "zaman zaman" ve sadece yüzde 14'ü "neredeyse hiç ya da hiçbir zaman" cevabını vermiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna karşın, İsveç'te yüzde 93'lük bir kesim faturalarını ödemekte "neredeyse hiç/asla" zorlanmadığını belirtti.

    SEÇİM ÖNCESİ DİKKAT ÇEKİYOR

    Aynı zamanda, ankete katılanların büyük bir çoğunluğu AB faaliyetlerinin günlük yaşamları üzerinde olumlu bir etkisi olduğuna inanıyor. Ankete göre üye ülke olmanın en büyük dezavantajı, insanların AB kararları üzerinde çok az etkiye sahip olması.

    İstatistikler, 6-9 Haziran tarihleri arasında 27 üye ülkenin tamamında gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu 2024 seçimlerinden altı ay önce yayımlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow