hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! First Republic'in alıcısı belli oldu

    Son dakika First Republicin alıcısı belli oldu
    expand

    ABD'de geçen hafta açıklanan bilançoların ardından hisselerinde sert düşüşler gören First Republic Bank'ın JPMorgan tarafından satın alınacağı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    First Republic Bank, düzenleyici kurumlar tarafından devralındı ​​ve kurtarma çabalarının, yanlış yatırımlardan ve bölgesel kredi verenleri kızdıran mudi akınlarından kaynaklanan zararı telafi edememesinin ardından, JPMorgan Chase & Co. tarafından satın alınacak .

    Bloomberg'de yer alan habere göre California Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı yaptığı açıklamada, JPMorgan'ın First Republic'in "tüm sigortalanmamış mevduatları ve önemli ölçüde tüm varlıkları dahil olmak üzere tüm mevduatlarını üstleneceğini" söyledi.

    FDIC açıklamasında, First Republic'in 13 Nisan itibarıyla 229,1 milyar dolarlık toplam varlığa ve 103,9 milyar dolarlık mevduata sahip olduğu belirtildi.

    JPMorgan Chase Başkanı ve CEO'su Jamie Dimon, "Hükümetimiz bizi ve diğerlerini adım atmaya davet etti ve biz de yaptık. Mali gücümüz, yeteneklerimiz ve iş modelimiz, işlemi Mevduat Sigorta Fonu'nun maliyetlerini en aza indirecek şekilde yürütmek için bir teklif geliştirmemize olanak sağladı." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamle Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın ABD'li borç verenlerden gelen bir mevduat kaçışının ortasında başarısız olması ve Federal Rezerv'i piyasaları istikrara kavuşturmak için acil önlemler almaya zorlamasından iki aydan kısa bir süre sonra geldi. Bu başarısızlıklar, kripto odaklı Silvergate'in gönüllü olarak tasfiye edilmesinden sonra geldi.

    Açıklamaya göre, iflas eden bankanın sekiz eyaletteki 84 ofisi Pazartesi gününden itibaren JPMorgan Chase Bank'ın şubeleri olarak yeniden açılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow