hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! TÜİK Şubat 2024 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    Son dakika TÜİK Şubat 2024 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 yılının ikinci enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Şubat ayına ilişkin veriler tüketici ve üretici enflasyonunda son durumu gösterdi. Peki, TÜİK Şubat 2024 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte Türkiye İstatistik Kurumu şubat ayı enflasyon verisi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerini duyuran TÜİK şubat ayının enflasyonunu da mart ayı başlangıcında açıkladı. TÜİK’in duyurduğu veriler aynı zamanda yeni yılın ikinci enflasyon rakamı oldu. Öte yandan enflasyon rakamları ile temmuz ayında gerçekleşecek memur ve emekli zammı için ikinci veri de gelmiş oldu.

    ŞUBAT 2024 ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    Şubat ayına ilişkin enflasyon verisi 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da duyuruldu. Üretici ve tüketici enflasyonunda son durum TÜİK'in açıklaması ile birlikte ortaya çıktı. Enflasyon oranı ile ilgili tüm detaylar CNN TÜRK canlı yayınında yerini aldı. TÜİK'den yapılan açıklamada şubat ayı tüketici enflasyonu aylık bazda 4.53, yıllık ise yüzde 67,07 olarak açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi yani Yİ-ÜFE ise aylık 3,74 yıllık 47.29 oldu.

    Son dakika TÜİK Şubat 2024 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YILIN İLK ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU? 

    Ocak ayına ilişkin enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 Pazartesi günü TÜİK tarafından duyurulmuştu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 6.70 ve yıllık yüzde 64.86 olarak açıklanmıştı. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise aylık 4.14 yıllık 44.20 olarak olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow