hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla, Mayıs 2013′ten bu yana en iyi haftasını yaşadı

    Tesla, Mayıs 2013′ten bu yana en iyi haftasını yaşadı
    expand

    Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla hisseleri bu hafta yüzde 33 artarak Mayıs 2013′ten bu yana en iyi haftalık performansını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tesla hisseleri bu hafta yüzde 33 artarak Mayıs 2013′ten bu yana en iyi haftalık performansını ve rekor düzeyde ikinci en iyi performansını kaydetti.

    Hisse Cuma günü yüzde 11 artışla 177,88 dolardan kapandı. Artış, Tesla hisselerinin yüzde 40′tan fazla değer kaybettiği altı aylık bir dönemi takip ederek aslında bir geri tepmeyi temsil ediyor.

    Hisse senedinin 2022′deki yüzde 65′lik düşüşü, Tesla’nın halka açık bir şirket olarak 12 yılı aşkın süredir yaşadığı en kötü düşüştü.

    Tesla’nın bu haftaki rallisine, iyimser bir dördüncü çeyrek kazanç raporu yardımcı oldu. Hissedarlar ve analistlerle yaptığı görüşmede CEO Elon Musk, şirketin 2023′te potansiyel olarak 2 milyon araç üretmeyi hedeflediğini ve talebin bu arabaların satışını da destekleyeceğini öne sürdü.

    Resmi yönerge, bu yıl 1,8 milyon araç üretilmesi çağrısında bulundu. Şirket, çok yıllı bir ufukta yüzde 50 bileşik yıllık büyüme oranı için uzun süredir devam eden hedefini revize etmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow