hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TMO buğday alım fiyatları 2022 açıklandı! TMO buğday fiyatları ne kadar olacak?

    TMO buğday alım fiyatları 2022 açıklandı TMO buğday fiyatları ne kadar olacak
    expand

    TMO buğday alım fiyatları ile çiftçiden alınacak buğdayda taban fiyat ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yılki alım fiyatlarını duyurdu. Peki, TMO buğday alım fiyatları 2022 ne kadar olacak? Resmi açıklama öncesi buğday alımında taban fiyat beklentisi ne kadardı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılacak alımlarda taban fiyat belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan taban fiyatları açıkladı. İşte detaylar...

    TMO BUĞDAY FİYATLARI 2022 NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Buğday ve Arpa alım fiyatlarını ve teşvik rakamlarını açıklamalar istiyorum.

    Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl ton başına arpa alım fiyatı 5500 lira ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren çiftçilerimiz yararlanabilecektir.

    Ekmeklik buğdayda ton başına alım 6 bin 50 lira ve bin lira prim olmak üzere toplamda ton başına 7 bin 50 lira ödeme yapacağız." ifadelerini kullandı.

    İPSALA ZİRAAT ODASI BAŞKANI’NDA BUĞDAY ALIM FİYATLARI AÇIKLAMASI

    Edirne’de merkez ve ilçelerdeki ziraat odalarının başkanları, buğday alım fiyatıyla ilgili İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yaptı. Edirne Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Dağcan, alınan kararları açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiftçinin üretime devam edebilmesi için buğday taban fiyatının en az 8,5 lira olması gerektiğini kaydeden Darcan, fiyat belirlenirken kuru tarım bölgelerinde verimin yüksek olmayacağının göz önünde bulundurulması gerektiğini de belirterek, "Hububat taban fiyatı belirlenirken, girdi maliyetleri, dünya piyasaları ve çiftçi refahı dikkate alınarak açıklanmazsa sorunlar daha da ağırlaşır. Çiftçiyi tarımda tutmanın yolu onun zarar etmeden üretim sağlayacağı bir taban fiyat politikasıdır. Kuru tarım yapılan bölgelerde verimlerin yüksek olmayacağı göz önüne alınarak en az kilosu 8,5 lira civarında taban fiyat açıklanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow