hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK Şubat 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Şubat ayı enflasyonu yüzde kaç olacak?

    TÜİK Şubat 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak Şubat ayı enflasyonu yüzde kaç olacak
    expand

    Şubat ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından duyurulacak. Yılın ikinci ayında görülen tüketici ve üretici enflasyonu TÜİK'in açıklamasının ardından ortaya çıkacak. Peki, TÜİK Şubat 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şubat ayı enflasyonu için geri sayım başladı. Kısa süre önce ocak ayına ilişkin verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklinin 2023 Ocak enflasyon farkı ortaya çıkmıştı. Şubat ayına ilişkin açıklanacak olan yeni veriler ise temmuz ayında gerçekleşecek zam için ikinci  veri olacak.

    ŞUBAT AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Bu nedenle şubat ayı enflasyonunun 1-2-3 Mart tarihlerinde saat 10.00'da açıklanması bekleniyor. Şubat ayı enflasyonunun duyurulmasının ardından kira artış oranı da netleşecek. Enflasyon verisi aynı zamanda emekli ve memur zam oranı için ikinci veri olacak.

    ABD ENFLASYONU NE DURUMDA?

    Fed, yaklaşık 41 yılın en yüksek seviyesinde seyreden enflasyonu dizginlemek için bir dizi faiz artırımına gitti. Piyasalar, Fed’in daha sıkı politikanın ekonomi üzerindeki etkisini değerlendirmeye ara vermeden önce birkaç faiz artırımı daha yapmasını bekliyor. Ancak ABD'de hazırlanan bir rapor, Fed’in resesyona neden olacak ‘önemli’ artışlar olmadan enflasyonu evcilleştiremeyeceğini söylüyor. Ekonomistler Stephen Cecchetti, Michael Feroli, Peter Hooper ve Kermit Schoenholtz tarafından ortaklaşa kaleme alınan makale, “Merkez Bankası kaynaklı bir enflasyon düşüşünün resesyon olmadan meydana geldiği hiçbir örnek bulamıyoruz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow